«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 16:23:43

Головна » 2009 » Лютий » 24 » Хімік-аматор зробив життя цілого під’їзду нестерпним



Хімік-аматор зробив життя цілого під’їзду нестерпним
14:40:09
 
У Полтаві, на вулиці Леніна, викрили нарколабораторію. Люди поскаржилися на сильний сморід із підвалу. І там оперативники надибали наркозалежного хіміка-любителя.

 

Останнім часом життя мешканців будинку, що по вулиці Леніна, стало нестерпним. Їм постійно докучав їдкий сморід. Люди грішили одне на одного. Та зрештою з’ясували: джерело запаху знаходиться в підвалі. Тож вирішили не ризикувати і викликали міліцію.

 

Юрій Сулаєв, керівник відділу ГУ міліції в Полтавській області: «Було виявлено приміщення, в якому колишній наркоман зі стажем займався виготовленням наркотичних засобів. Є інформація, що збував навіть неповнолітнім».

 

Підозрюваного затримали під час процесу. Він спеціалізувався на первітині. У середовищі наркоманів цю речовину знають як винт.

 

Роман Іваненко, в. о. керівника сектора Полтавського МУ міліції: «В даному підвальному приміщенні виявлено всі інгредієнти, пробірки, ваги, електропіч, все те, що потрібно для виготовлення даного наркотику».

 

За словами фахівців, винт викликає психологічну залежність. Певно, тому цей наркотик має свою армію прихильників. Люди вважають, що подолати таку залежність легко. Але, як свідчить досвід, це не так.

 

Вікторія Киричек, керівник відділення ГУ міліції м. Києва: «Потому что больше действует на нервную систему. Это стимулятор, и он разлагает нервные клетки. Если сравнить с опием, там люди чувствуют успокоение и равновесие. А винт вызывает подъём морального удовольствия. От винта сильная психическая зависимость и очень сильные физические расстройства. Люди не контролируют себя, у них появляются признаки ассоциативной шизофрении. Им кажется, что лазят черви. Они их сбрасывают. Чувство тревоги».

 

Наразі полтавський аматор перебуває за ґратами і запевняє, що його продукт нешкідливий.

 

Підозрюваний: «Я не знаю, как оно сейчас называется. Первитин, нет. Болтушка какая-то».

 

Іншої думки експерти. Кажуть, кустарний винт – страшна й небезпечна речовина.

 

Володимир Вартузов, експерт: «Кустарно отриманий препарати з ефедрину чинним законодавством віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин. Це пов’язано з тим, що в лабораторії при виготовленні значної кількості, аналог перевітину, вимагає кілька стадій очистки. То наші кустарні методи можуть негативно впливати на людину під час його вживання».

 

За деякими джерелами, вже на початку минулого століття японські вояки використовували первітин у якості допінгу. І хоча українських наркоманів самураями назвати важко, міліція фіксує збільшення армії прихильників винта.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 603 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...