«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 05:07:38

Головна » 2009 » Березень » 1 » Закарпаття: Один нападав з пістолетом, інший стояв «на шухері»



Закарпаття: Один нападав з пістолетом, інший стояв «на шухері»
12:55:39
У Рахові міліція розкрила зухвалий розбійний напад
 
Доки в Україні точаться дискусії стосовно того, дозволяти чи ні володіти законослухняним громадянам зброєю, що стріляє гумовими кулями, зловмисники й без того запаслися “стволами” і роблять лихо.

 

Так сталося, що упродовж кількох днів на Закарпатті було скоєно відразу два злочини із застосуванням спецзасобів, які стріляють гумовими кулями. Спершу в міліцію надійшов тривожний сигнал з одного із ужгородських диско-клубів. Адмiнiстратор закладу повiдомив про те, що вночі неподалік від них хтось стріляв, пошкодивши скло на вхiдних дверях. Прибувши на місце пригоди, міліціонери виявили на склопакетi вхідних дверей отвiр дiаметром 5 на 10 см., а також знайшли стрiляну гiльзу калібру 9 мм. від пістолета, що стріляє гумовими кулями. Після розмови з очевидцями  було встановлено, що до інциденту причетнi четверо осiб, якi після стрілянини поїхали кудись на таксi.

 

Невдовзі спiвробiтники карного розшуку затримали одного з підозрюваних, яким виявився житель Ужгородщини. У нього вилучено речовий доказ - спецзасіб ПМР (пістолет Макарова, що стріляє гумовими набоями). Обставини цього випадку з’ясовуються.

 

А буквально за кілька днів в області стався ще один подібний злочин, цього разу набагато серйозніший. Пізно ввечері у помешкання одного із жителів Рахова увірвалися двоє невідомих у масках. Про це чоловік розповів працівникам з районного відділу ГУМВС. Погрожуючи фізичною розправою, зухвальці вимагали гроші. А один із них витягнув пістолет і вистрелив. Забравши у жертви 7800 гривень, нападники втекли.

 

На місці скоєння злочину правоохоронці знайшли гільзу й гумову кульку. Опитавши потерпілого та очевидців, міліціонери відтворили обставини скоєння злочину.

 

45-річний Василь - простий заробітчанин. Як і сотні його земляків, їздить на сезонні роботи в Чехію. Кілька років тому померла його дружина, й чоловік сам виховує трьох діточок. Найменший ще навчається в школі. Торік у грудні рахівчанин продав за 15 тисяч доларів квартиру, а на виручені гроші звів невеликий будинок. Цьогоріч уже планував переселятися, залишалися хіба що внутрішні роботи. А доти винаймав із сім’єю невеличке помешкання в Рахові. Однак про “статки” заробітчанина довідалися лихі люди...

 

 

Пізно ввечері до квартири постукали. Господар лежав на дивані біля телевізора, донька була в іншій кімнаті. Відчиняти пішов син-дев’ятикласник. З іншого боку дверей повідомили, що то свої. Але тільки-но хлопчина відчинив двері, як у помешкання увірвалося двоє невідомих молодиків у масках.

 

Хлопця відразу заштовхали в комірчину й зачинили. Один із нападників залишився біля дверей “на шухері”, а другий кинувся в кімнату, де відпочивав Василь. Непрошений гість заходився вимагати гроші. А на підтвердження серйозності своїх намірів вихопив пістолет! Позаяк господар намагався чинити опір, зловмисник вистрелив. Куля влучила у дзеркало на стіні. Звук від пострілу та розсипане в усі боки скло дало потрібний для розбійника ефект. Переляканий заробітчанин покірно витягнув із шафи всі гроші, які мав - 7800 гривень.

 

Перед тим, як покинути помешкання, нападники забрали у своїх жертв два мобільних телефони, які тут же викинули в кафельну піч. Зробили це для того, аби потерпілі відразу не змогли зателефонувати в міліцію (стаціонарного телефона в квартирі не було). Загалом весь напад зайняв не більше десяти хвилин.

 

Отримавши заяву від потерпілого, міліціонери взялися розшукувати загадкових «візитерів». Злочин стався у неділю. А вже через тиждень зловмисників вдалося затримати.

 

За словами в.о. начальника Рахівського райвідділу міліції полковника Ярослава Тулайдана, за підозрою в скоєнні розбійного нападу працівники карного розшуку затримали трьох жителів району. Верховодив у банді 35-річний молодик із села Видричка. Він, як з’ясувалося, і був тим нападником із пістолетом. За свій вік чолов’яга “заробив” уже кілька судимостей і має 8-річний тюремний “стаж”. Під час обшуку в його помешканні міліціонери знайшли газовий пістолет турецького виробництва, перероблений для відстрілу гумовими набоями.

 

«На шухері» біля дверей стояв його 19-річний односелець. Третім учасником злочинної групи був 26-річний житель села Розтоки. Цей тип теж непростий. Ще до скоєння розбійного нападу проти нього розслідувалася кримінальна справа, позаяк міліціонери знайшли в нього карабін. Молодик перебував на підписці про невиїзд. В його обов’язки входило “транспортне” питання. Маючи іномарку “Мазда” з чеськими номерними знаками, він і привіз подільників на місце скоєння злочину.

 

У затриманих вилучили частину украдених грошей - понад три тисячі гривень. За фактом розбійного нападу порушили кримінальну справу за статтею, санкція якої досить  серйозна - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тепер міліціонери перевіряють, чи затримані, бува, не причетні до скоєння інших аналогічних злочинів.

 

За словами полковника Тулайдана, у 2008-2009 роках на Рахівщині це перший розбійний напад.

 

Володимир ПАВЛЮХ,

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 683 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
Сердце способно регенерировать клетки
Ужгородская сборная привезла “золото” с чемпионата Украины по классическому дартсу
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...