«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 08:13:50

Головна » 2009 » Березень » 2 » Долар за пільговим курсом продаватимуть 12 банків



Долар за пільговим курсом продаватимуть 12 банків
12:13:27

Банки починають продавати населенню валюту за пільговим курсом для погашення кредитів. Банкіри пророкують появу чотирьох курсів долара, як в 90-х.

 

Сьогодні перші 12 банків з 185 продаватимуть населенню валюту НБУ для погашення поточних кредитних платежів за курсом 7,82 грн. за долар. Інші банки не встигли знайти гроші для участі в аукціоні 27 лютого і купити для своїх клієнтов продані Нацбанком 34,53 млн. доларів. Представники цих банків готуються взяти участь в наступному аукціоні і купити валюту клієнтам за пільговомим курсом.

 

В ході аукціону валюту за пільговим курсом купили ПУМБ, ОТП Банк, Універсалбанк, "Райффайзен Банк Аваль", Сведбанк Інвест, "Дочірній банк Ощадбанку Росії", Укрсиббанк, "Південний", Фольксбанк, Індустріалбанк, Укрсоцбанк і Автокразбанк. Найбільші суми викупили Універсалбанк (10 млн. доларів) і ОТП Банк (9 млн. доларів).

 

Банкіри вважають, що нацбанк вчинив розумно і задовольнив всі заявки. "При цьому він відсік високі цифри, хоча ми та інші виставляли 7,9-8,2 грн. за долрар, продавши всім за єдиним курсом 7,8 грн. за долар. Так НБУ зняв можливість скандалів через те, що в одному банку клієнти можуть купити по одному курсу, а в іншому – по іншому", - повідомив один з працівників банку.

 

Регулятор обмежив і спекуляції банків з купленою у нього валютою. "Керівники банків повинні забезпечити продаж валюти, купленої на аукціоні за курсом, який не може перевищувати курс аукціону +0,2% від курсу покупки (7,8156 грн. за долар). Зняття будь-яких комісій при здійсненні операцій з погашення заборгованості фізичних осіб за кредитними договорами або підвищення курсу продажу валюти забороняється, - попереджає НБУ в листі до банків. – Куплена на аукціоні валюта повинна бути використана за цільовим призначенням впродовж п'яти робочих днів".

 

Начальник відділу роздрібних продуктів ОТП Банку Олексій Руднєв зазначив, що купити долари зможуть клієнти, у яких за графіком поточний платіж з 27 лютого по 4 березня і лише в об'ємі щомісячного погашення. "У кого погашення було в п'ятницю, ми запропонували відкласти його і прийти в понеділок. До них не застосовуватимуться штрафні санкції", - сказав він. Нова схема не включає позики в євро і франках.

 

У банках, що не потрапили на аукціон, відмовлялися офіційно коментувати свою поведінку. "Наскільки я знаю, в п'ятницю з територіальних управлінь НБУ дзвонили в решту всіх банків і обурювалися, чому вони не давали заявки на аукціон і не підтримують населення, - сказали в одному з них. – Але ніхто не вірив, що аукціон відбудеться".

 

Також банкіри скаржаться на відсутність часу. "Неможливо обдзвонити всіх клієнтів, з'ясувати, скільки вони готові погасити, попросити їх принести гривну, яку потрібно перерахувати в НБУ, всього за півдня", - обурений банкір. Скарбник іншого банку відзначив, що проблемою є високий мінімальний лот – 1 млн. доларів, що відмітає заявки середніх, дрібних і крупних банків, але з невеликим валютним портфелем.

 

Банкіри впевнені, що після впровадження нових аукціонів НБУ почнуть діяти декілька курсів валюти: офіційний, міжбанківський, курс НБУ для валютних позичальників, ринковий наявний і наявний спецкурс банків для своїх клієнтів. "Все буде, як в 1993-1994 роках", - вважає замголови правління крупного банку, відзначаючи, що вже до середини п'ятниці безготівковий курс виріс з 8,06/8,4 грн. за долар до 8,39/8,64 грн.
 
 
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 497 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...