«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 11:40:54

Головна » 2009 » Квітень » 5 » Закарпаття: Циганська родина продавала марихуану



Закарпаття: Циганська родина продавала марихуану
13:06:01
 
В Ужгороді група невідомих осіб тривалий час розповсюджувала марихуану. Оперативна інформація про «діяльність» наркоторговців надійшла співробітникам відділу БНОН ГУМВС. З’ясувалося: до реалізації «наркоти» були причетні місцеві роми. Деякі з них вже встигли побувати не тільки на лаві підсудних, а й у місцях ув'язнення. Пізніше стало відомо, що тут задіяний цілий ромський клан.
 
54-річну Марію правоохоронці добре знають. Вперше у поле зору оперативників вона потрапила ще у 2000 році, коли розпочала торгівлю наркотиками. За плечима цієї спритниці - три судимості, однак якимось дивом їй тричі удавалося уникнути "зони". Смаглява спритниця, треба сказати, вельми обережна. До реалізації наркотиків залучала своїх родичів. Водночас добре вивчила українські закони, тому повчала розповсюджувачів, аби ті реалізовували марихуану в малій кількості. Марія і сама продавала «травку». Останній раз в сильця правоохоронців потрапила у березні, коли на території одного з лікувальних закладів міста збувала наркоманам канабіс. За цим фактом порушено кримінальну справу. Щоправда, Марія запевняє: Феміда все одно її відпустить (і звідки тільки така впевненість), але  є сподівання, що цього разу вона відповідатиме за свої вчинки.

 

Її племінник Людвиг не тільки сам споживав наркотичні препарати, але й збував клієнтам. У цій справі він також не новачок. Не раз і не двічі за злодіяння смаглявець потрапляв у міліцію. Які тільки небилиці не розповідав правоохоронцям: то під лавкою знайшов кілька згортків марихуани, то ледь не з неба на голову звалилися пакетики із зеленою наркотичною речовиною... Насправді ж "травку" для продажу Людвигу постачала його тітонька. Не виключено, що саме пані Марія залучила племінника до наркобізнесу. У розмові з працівниками міліції молодик заявив: «Вийду із «зони», знову торгуватиму «наркотою». На початку цього року Феміда засудила молодика на п’ять років ув'язнення.

 

Ще один фігурант цієї справи - 34-річний Омелян, друг Людвига. За скоєння цинічного згвалтування він відсидів 12 років у місцях не вельми віддалених. Повернувшись на волю, вирішив змінити кримінальний "фах" - став торгувати "травкою". Смаглявця вабив легкий і швидкий заробіток. Коли Людвиг опинився за гратами, Омелян не розгубився і торгував «наркотою» самотужки. Під час продажу зілля біля одного з барів в ужгородському мікрорайоні “Шахта” його затримали "бнонівці". Наразі зловмисник чекає на вирок суду.

 

Вплутаний у наркотенета і 32-річний син Марії Вільгельм. Маючи справу з дурман-зіллям, молодик мимоволі сам опинився на «голці». Зазвичай йому вдавалося якось викручуватися і не потрапляти до рук правоохоронців. Та одного разу під час продажу марихуани оперативники затримали його на гарячому. Вільгельм отримав реальний термін ув’язнення.

 

Збувала марихуану і 27-річна Гіта, дружина племінника Марії. Торгівлю налагодила у себе вдома. Клієнтів, судячи зі всього, не бракувало. Коли за продаж «наркоти» її затримали правоохоронці, молодиця категорично заперечувала свою причетність до наркобізнесу. Наразі суд ще не виніс рішення щодо її подальшої долі. Судовий процес затягнувся на рік.

 

А 24-річна Катерина -  невістка Марії, як і її родичка Гіта, також збувала своїм клієнтам "травку" вдома. Покупці повинні були постукати спеціальним «кодом». Тоді лише відчиняли у цій оселі двері. Та одного дня постукали правоохоронці... Зловмисницю затримали на гарячому. Від реального терміну ув'язнення її врятувало тільки те,  що вона була на той час вагітною. Чоловік Катерини Йосип не відставав від своєї дружини. Реалізував канабіс постійним споживачам, «затоварюючись» у своєї матусі.

 

Ромський наркосиндикат наразі перестав існувати, його фігуранти після завершення слідства повинні постати перед судом.

 

Іван ЛАДЖУН,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 639 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...