«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 11:05:47

Головна » 2009 » Квітень » 8 » VIP-пенсіонери



VIP-пенсіонери
16:40:26
 
В Україні знову заговорили про спецпенсії. Тепер – Президент. У вівторок, зачитуючи у парламенті послання про внутрішнє і зовнішнє становище, Віктор Ющенко обурився: «Хіба нормально, що колишній прокурор встановлює через суд пенсію в 50 тисяч гривень? Потрібно скасувати всі спеціальні пенсії, залишивши єдиний критерій – зарплату і стаж». Подібні заяви з високих трибун звучать не вперше. Але ті люди, від яких залежить прийняття подібних рішень, наступати на власні інтереси не збираються.
 
В Україні – майже 14 мільйонів пенсіонерів. 90 відсотків з них з 2004-го року отримують пенсію за законом «Про обов’язкове пенсійне страхування». А от щодо решти - депутатів усіх рівнів, суддів, прокурорських працівників, держслужбовців - розмір їхніх пенсій регулюють майже три десятки спеціальних законів.
 
Скільки грошей держава витрачає щороку на віп-пенсіонерів – таємниця за сімома замками. У Пенсійному фонді таких цифр не дають. А от деякі ЗМІ стверджують, що минулого року тільки на пенсійне забезпечення колишніх депутатів було витрачено 152 мільйони гривень (сума щомісячної виплати кожному з понад 800 екс-депутатів перевищувала 15 тисяч гривень). До слова, найбільшу пенсію на Закарпатті минулоріч також отримували екс-депутати – 9-ом  особам кожного місяця виплачували близько 10 тисяч гривень. Ще одна категорія «блатних» пенсіонерів – судді.
 
Щоправда, в області їх не так і багато – більше десяти. Розмір пенсій цієї категорії осіб також в Пенсійному не повідомляють. Хоча, як відомо, нині екс-судді отримують довічну пенсію у понад 6 тисяч гривень щомісяця. До «особливих» пенсіонерів відносять і силовиків. Нині їх в області 9 тисяч 800. Потреба в коштах на виплати пенсіонерам силових структур щомісяця становить близько 16 млн. грн.  Як зауважила в коментарі zakarpatpost.net начальник головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Анастасія Пентек, виплата спецпенсій проводиться з Державного бюджету, а не з бюджету Фонду.
 
«Різниця у розмірах пенсій - це  претензії не до Пенсійного фонду, а претензії до пенсійного законодавства, яке сьогодні дуже численне і дає можливість призначати пенсії в різних розмірах», - додала вона.
 
Переважна більшість закарпатських пенсіонерів про привілейовані пенсії можуть тільки мріяти. «Я пропрацювала все життя у колгоспі, а отримую мізер – менше тисячі. Та хіба це справедливо? Різні депутати та чиновники протирали штани в кабінетах, і навіть не знають, що таке працювати в полі від зорі до зорі. Вони й тоді були панами, та й зараз пани – і ковбасу можуть собі дозволити кожен день, і в санаторій з’їздити. А такі, як я, й далі гнуть спину на полі, аби картоплю виростити та сіна корові на зиму запасти…», - скаржиться пенсіонерка Марія Повідайчик із Воловеччини і додає: «Я рада за тих пенсіонерів-щасливчиків, для яких життя з виходом на пенсію не закінчується. Та жити хочеться всім…»
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 535 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...