«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 12:40:59

Головна » 2009 » Квітень » 10 » Прикордонники попередили ввезення в Україну кількасот тонн зіпсованого м'яса



Прикордонники попередили ввезення в Україну кількасот тонн зіпсованого м'яса
09:26:50
Заручники зіпсованого м'яса. Екіпаж судна-рефрижератора "Берікс" вже 4 місяці блукає територіальними водами України, його не приймає жоден порт. Причина - на борту корабля, що вийшов з грузинського Поті, понад 200 тонн м'яса. Термін придатності продукта давно закінчився. 
 
 На борту "Берікса" 8 українців-членів екіпажу і майже 230 тонн простроченого м'яса з Бразилії та Китаю. Офіційно судно із вантажем прямувало з Грузії до Туреччини. Але дорогою робило щонайменше 3 спроби зайти в українські порти: Керч, Миколаїв та Феодосія. Спроби через спротив ветеринарної служби виявилися невдалими. Корабель із зіпсованим м'ясом не прийняли.

 

Володимир Ступников, голова комісії по ЧС м. Керч: "Знаем о том, что мясо там давно пришедшее в не годность, там мясо образца 2006, там с документами не все в порядке и не зря его не в какой порт не принимали и негде его не выгружали".

 

Кому належить вантаж встановити наразі не вдалося. Як і отримати інформацію від ветслужби про подальшу долю м'яса на борту. Прикордонники стежать за кораблем на відстані, аби не допустити перетину кордону та перевантаження м'яса на інше судно. Влада українських портових міст пильнує, аби зіпсованою продукт не потрапив на їхню територію. Оскільки мають гіркий  минулорічний досвід розвантаження у Євпаторії та Керчі непридатної до вживання буйволятини. Якщо м'ясо потрапляє на сушу - ним вже доведеться опікуватися не власникам вантажу, а місцевій владі та санітарним службам.

 

Олександр Коваль, заступник командира Керченського загону морської охорони: "Всі ці проблеми що є з вантажем, це питання інших органів, які за це відповідають і виконують свої обов'язки".

 

Володимир Ступников, голова комісії по ЧС м. Керч: "Мы отрицательно относимся, потому что в прошлом году мы имели печальный опыт по такому же судну с браконьерским грузом. И потом мы остались с этой проблемой один на один, все нас бросили и Киев, и Симферополь".

 

Єдині, хто заперечує, що м'ясо таки непридатне для розвантаження на території будь-якої країни - це члени екіпажу судна із вантажем, який фактично полонив їх.

 

Леонід Прохоров, капітан судна "Берікс": "Начинается чертовщина, что мясо это.. о людях никто не думает. Такое заявлять по телевидению и в газетах писать… никто на анализ этого мяса не брал никто его не видел одни разговоры только".

 

Капітан судна твердить, зайти у будь-який український порт "Беріксу" вкрай необхідно, оскільки частина двигунів вийшла з ладу. Українська сторона готова надати допомогу, але лише за однієї умови - усі ремонтні роботі проведуть на рейді. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 549 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...