«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 11:40:54

Головна » 2009 » Квітень » 11 » Закарпаття: Чиновники поміняли свої кабінети на весняну толоку



Закарпаття: Чиновники поміняли свої кабінети на весняну толоку
11:44:04
 
В області продовжується весняна толока, ініційована Віктором Ющенком. Протягом квітня робота з озеленення та благоустрою активно проводитиметься в кожному районі.

 

Так, на Хустщині, на Красному полі – голова облдержадміністрації Олег Гаваші, голова облради Михайло Кічковський, голови райдержадміністрацій, народний депутат Іван Плющ, представники громадськості висадили близько тисячі саджанців клену, берези, сосни та дуба.

 

Того ж дня у Хусті відбулася нарада при голові обласної державної адміністрації, на якій йшлося, зокрема, про хід виконання Указу Президента “Про проведення весняних толок у 2009 році” та розпорядження голови облдержадміністрації “Про благоустрій населених пунктів та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області”.

 

Так, в області упродовж поточного року заплановано висадити близько 650 тис. саджанців дерев та чагарників, що на 9% більше ніж торік. Крім того, обласним управлінням лісового та мисливського господарства з метою заліснення та лісовідновлення планується висадити близько 10 млн. саджанців на площі близько 2 тис. га, а також ДП «Закарпатагроліс» – близько 2 млн. саджанців на площі 232 га.

 

До проведення весняної толоки активно долучилися і навчальні заклади краю. Так, у 760 навчальних закладах області була проведена акція «Посади дерево і збережи його»,  в якій взяли участь 129068 учнів, висаджено 27000 дерев. Зокрема, в Ужгородському національному університеті цього тижня висадили близько 700 саджанців. В основному – клен та дуб, повідомляє управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

 

Озеленення та благоустрій проводиться і в медичних закладах. Зокрема, наприкінці тижня саджанці та кущі висаджували в обласній інфекційній лікарні, обласному кардіодиспансері, обласному клінічному онкологічному диспансері та обласному територіальному медичному об’єднанні «Фтизіатрія», а також прилеглих до цих закладів територій.   За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василя Скрипа, під час весняної толоки на території всіх медичних закладів планується висадити близько 35 тис. дерев.

 

Цьогоріч, як повідомив Василь Скрип, озеленення та благоустрій у медзакладах проходитиме в два етапи. Спочатку медики проведуть весняну толоку та благоустрій  на території закладів охорони здоров’я, відтак долучаться, зокрема, до посадки лісу, озеленення та благоустрою інших територій, громадських місць тощо.

На 9 квітня в області висаджено 125830 дерев, створено нові зелені зони, впорядковано понад 160 парків, скверів і алей, приведено до  належного естетичного та санітарного стану 8292 будинків та 950,4  га прибудинкових територій тощо.
 
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 574 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...