«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:29:13

Головна » 2009 » Квітень » 13 » У загибелі інкасаторів винні посадовці «Ощадбанку»?



У загибелі інкасаторів винні посадовці «Ощадбанку»?
19:51:49

Службове недбальство, що спричинило тяжкі наслідки. Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти посадовців місцевого управління «Ощадбанку».

 

Правоохоронці припускають, що працівники фінустанови винні в загибелі трьох інкасаторів 2 квітня і одного співробітника під час попереднього пограбування.

 

Загибелі трьох інкасаторів під час нападу на «Ощадбанк» можна було уникнути, - вважає прокуратура Харківської області. Правоохоронці кажуть, що другого квітня, в день наскоку, не провели інструктажу, автівка була без захисту, а перевізники грошей – без бронежилетів.

 

До того ж, служба фінустанови взагалі не мала права транспортувати банкноти. Бо дозвіл, який видав Нацбанк, утратив чинність ще дві тисячі другого року.

 

Василь Сінчук, прокурор Харківської області: «Люди, які працюють в цій банківській установі, в них немає ні совісті, ні фаху, вибачте, не хочу говорити, що й розуму. Я говорю так стримано, суховато, але коли повертаєшся до цих фактів, подій, то не можеш навіть знайти слів обурення стосовно того, як в нас інколи працюють посадовці і легковажно відносяться до виконання своїх обов’язків, а внаслідок - ми губимо життя людей».

 

В «Ощадбанку» твердять: діяли лише за інструкціями Нацбанку. Те, що інкасатори були без шоломів, у непанцерованій автівці та без автоматичної зброї – не є порушенням правил.

 

Проте від офіційних коментарів прес-служба фінустанови відмовляється, посилаючись на рішення голови правління: до кінця слідства та судового рішення – жодних інтерв’ю.

 

Анатолій Богомолов, керівник служби безпеки Харківського управління «Ощадбанку» (2006 рік): «Да, конечно, поменяли. Мы усилили работу инкассаторов, поменяли маршруты, поменяли время инкассации точек инкассируемых, то есть сделали все возможное, чтобы подобное не совершилось».

 

Родинам загиблих інкасаторів «Ощадбанк» пообіцяв грошову компенсацію - окрім виплат, які близькі мають отримати за законом, приміром, страхових.

 

Стаття, за якою прокуратура порушила проти фінустанови кримінальну справу, передбачає для посадовців позбавлення волі до п’яти років, заборону обіймати певні посади та стягнення штрафів.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 601 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...