«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 23:42:50

Головна » 2009 » Квітень » 14 » Закарпаття: Гральний бізнес, пилорами та корупція



Закарпаття: Гральний бізнес, пилорами та корупція
11:49:36
були предметом обговорення голови ОДА та керівників правоохоронних органів
 
Вже традиційними стали щотижневі наради, які проводить голова облдержадміністрації з керівниками правоохоронних органів. Цього понеділка Олег Гаваші зустрівся з Юрієм Бенцою, прокурором області, Богданом Тиводаром, начальником УСБУ в Закарпатській області, Сергієм Демченком, головою Апеляційного суду Закарпатської області, та Павлом Кононенком, начальником ГУМВСУ в Закарпатській області.
 
Під час наради йшлося про роботу правоохоронних органів щодо боротьби з корупцією, нелегальною міграцією, а також виявлення нелегальних лісопилок, фактів порушень законодавства у сфері грального бізнесу.
 
З початку дії Указу Президента України щодо наведення ладу в роботі лісопильних підприємств в області проведено значну роботу. З липня минулого року судами розглянуто 95 протоколів щодо незаконної діяльності пилорам, у 13 випадках за рішенням судів було конфісковано обладнання, а у трьох випадках – навіть виготовлену продукцію. Олег Гаваші звернув увагу голови Апеляційного суду, що Воловецьким райсудом закрито провадження по всіх 4 адмінсправах, порушених міліцією. Робота щодо виявлення незаконних лісопереробних підприємств має бути активізована, тому керівник області дав доручення поновити діяльність обласної робочої групи, в яку входили представники всіх контролюючих органів, – вони спільно працювали над виявленням порушників.
 
Недостатньою вважає голова облдержадміністрації роботу правоохоронних органів щодо виявлення порушень законодавства у сфері грального бізнесу. «Гральний бізнес став суспільною проблемою, адже під владу «одноруких бандитів» потрапляють як діти, так і дорослі люди. Повністю ліквідувати цей бізнес ми, звичайно, не можемо. Але взяти його під жорсткий контроль зобов’язані», – переконаний Олег Гаваші. Наводити лад у цій сфері – пряма компетенція правоохоронних органів, адже велика частина гральних автоматів працює без відповідних дозволів, практично не дотримується розпорядження голови ОДА, яке передбачає, що гральні зали не можуть розташовуватись ближче, ніж за тисячу метрів від навчальних закладів. Олег Гаваші звернувся до правоохоронців із проханням глибоко вивчити реальну картину в цій сфері. Відтак найближчим часом буде проведена розширена нарада, присвячена ситуації у сфері грального бізнесу.
 
Що стосується боротьби з корупцією, то керівник області звернув увагу на той факт, що за перші три місяці цього року правоохоронними та контролюючими органами області стосовно службових осіб органів місцевого самоврядування було складено 56 протоколів про вчинення ними корупційних діянь. Однак судами розглянуто лише 19 справ, з яких у 15-ти випадках накладені штрафи. Найчастіше порушниками антикорупційного законодавства стають голови, бухгалтери, секретарі та землевпорядники сільських і селищних рад, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків  із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 595 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...