«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 16:42:43

Головна » 2009 » Квітень » 16 » Найчастіше закарпатці звертаються до обласної влади за матеріальною допомогою



Найчастіше закарпатці звертаються до обласної влади за матеріальною допомогою
19:07:18
На прийоми до голови облдержадміністрації та його заступників закарпатці звертаються з різних питань. З якими проблемами найчастіше приходять до керівництва облдержадміністрації люди, ми розмовляємо з начальником відділу роботи зі зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Тетяною Пашко.
 
За її словами, загалом до облдержадміністрації за І квартал цього року надійшло 1128  звернень, що на 379 менше відповідного періоду минулого року. Так, з розрахунку на 10 тисяч населення, найбільше звертаються із Міжгірського, Великоберезнянського районів, з  Ужгорода. Найменше – з Виноградівщини, Хустщини та Рахівщини.

Почастішали колективні звернення, зокрема від мешканців Рахівського, Тячівського та Виноградівського районів. В основному краяни порушують питання державного значення, до прикладу щодо реконструкції чи будівництва медичних і освітніх закладів у селах, берегоукріплення річок та ремонт доріг, погане енергопостачання у селах тощо.

Основним же питанням, з якими громадяни приходять на прийом, як повідомила Тетяна Пашко,  це соціальний захист – таких 668 звернень (59,2 відсотка). За І квартал цього року до облдержадміністрації надійшло 835 звернень від соціально незахищених верств населення. Особливу увагу керівництво облдержадміністрації приділяє вирішенню проблем інвалідів, ветеранів війни і праці, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, пенсіонерів, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших закарпатців, що потребують соціального захисту.

«Найбільша кількість звернень, пов’язаних із питаннями соціального захисту, передусім – це соціальні виплати та субсидії, забезпечення інвалідів автотранспортом, – каже Тетяна Пашко. – Більшість звернень – про надання одноразової грошової допомоги». Так, тільки під час проведення виїзних прийомів громадян у 367 зверненнях 186 питань стосувалися надання грошової допомоги. Для забезпечення цих виплат діє обласна програма "Турбота", яка фінансується за кошти обласного бюджету. Протягом І кварталу цього року  малозабезпеченим закарпатцям надано грошову допомогу в сумі 143,3 тисячі гривень. Додатково залучаються  кошти, в тому числі і благодійні, для надання фінансової допомоги  хворим на проведення складних операцій тощо.

У зв’язку з цим звертаємо увагу громадян: щоб отримати одноразову матеріальну допомогу, незалежно від її розміру, слід написати заяву, в якій детально описати причину звернення, вказати паспортні дані, прописку, ідентифікаційний номер. Крім того, до заяви необхідно додати акт обстеження соціально-побутових умов проживання працівником сільської ради або міського відділу соціального захисту населення. Якщо, приміром, йдеться про лікування, то необхідно додати виписку з історії хвороби, підтверджену лікарем.

Протягом І кварталу цього року керівництвом облдержадміністрації проведено 29 особистих прийомів громадян та  32 виїзні прийоми громадян за місцем їх проживання. Прийнято 559 осіб, у тому числі під час виїзних прийомів  – 367 осіб.  До прийомів залучаються керівники правоохоронних органів, начальники обласних управлінь та структурних підрозділів облдержадміністрації, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 575 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...