«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 09:47:19

Головна » 2009 » Квітень » 17 » Закарпаття: Як уберегти дитину від злочину і злочинців



Закарпаття: Як уберегти дитину від злочину і злочинців
17:35:30
 
Шестикласники загальноосвітньої школи №5 міста Хуст на Закарпатті провели відкритий урок, на якому обговорювали типові правопорушення серед неповнолітніх та передбачену за них кримінальну відповідальність. Тому в заході, крім учнів та педагогів, взяли участь і їхні батьки, а також начальник сектору дізнання Хустського МВ ГУМВС капітан Магдалина Монич. 
 
Працівник міліції розповіла про те, що правоохоронці неодноразово проводять профілактичні бесіди і лекції з метою запобігання фізичного та психологічного насильства, вчинених дітьми та проти них, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, наркоманію, проституцію, змушення жебракувати тощо. З особливою цікавістю школярі слухали, як можна уникнути зустрічі з лиходієм, не стати жертвою злочину. Обговорення реальних життєвих ситуацій переросло у живу, змістовну дискусію. Працівник міліції відповіла на численні запитання дітлахів.

 

Окрім цього, Магдалина Монич дала кілька порад батькам. Зокрема, як уберегти дитину від злочину і зловмисників. Тут слід ознайомити неповнолітніх з певними правилами безпеки. Насамперед, треба не тільки розповісти дітям,  як правильно переходити вулицю, а, водночас, і як поводитися, коли чіплятимуться вимагачі, грабіжники чи хулігани. Не давати дітям великі суми грошей, золоті речі, обговорити з ними ймовірні наслідки їхніх розповідей товаришам про грошові заощадження, сховані в хаті, та інше. Окремо слід вказати й на заходи безпеки під час користування стільниковими засобами зв’язку: заборонити дитині користуватися «мобілкою» в громадських місцях, телефон завжди повинен бути у внутрішній кишені одягу, і в жодному разі не на “зашморгу”, інакше дитина може постраждати, якщо крадій зриватиме апарат; звук у “трубці” потрібно вимикати, достатньо поставити його на віброрежим; не можна передавати телефон іншим (подивитися, погратися чи для термінового дзвінка, буцімто комусь стало погано).

 

Варто також постійно нагадувати неповнолітнім про необхідність перевіряти чи перепитувати, перш ніж відчиняти двері. Бажано завжди цікавитися, з ким дружить дитина, де проводить вільний час, особливо вечорами. Обов'язково треба бути у курсі, чи приносить чадо додому якісь цінні речі, поцікавитися, звідки вони.

 

Міліція не може взяти на себе виховання дітей, вона втручається тільки тоді, коли малолітній -- на порозі до злочину або вже скоїв його. Останнім часом стали досить поширеними випадки вимагання неповнолітніми у своїх ровесників грошей. Коли дитина боїться виходити з дому чи безпричинно прогулює уроки -- це вже сигнал для тривоги. Слід обережно з'ясувати причину. Коли підтвердиться, що у  дитини  щось вимагають, погрожують їй, необхідно звернутися до працівників міліції.

 

Не зашкодять і домашні бесіди на тему ранніх сексуальних стосунків, нарко- чи алкозалежності, тютюнопаління тощо. Для цього у пригоді стануть приклади із життя. Працівники міліції вкотре нагадують: злочин краще попередити, ніж мати справу з його наслідками.

 
Агнеса КУРТЯК,
Хустський МВ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 585 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...