«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 15:57:36

Головна » 2009 » Квітень » 18 » Закарпаття: З початку року проти браконьєрів порушено п’ять кримінальних справ



Закарпаття: З початку року проти браконьєрів порушено п’ять кримінальних справ
12:48:51
 
Природу, як відомо, необхідно берегти та примножувати. Лише не всі це розуміють й поводяться з флорою та фауною по-варварськи. Люди вирубують ліси, а потім самі ж потерпають від катастрофічних паводків. Вистрілюють усе живе, а потім самі ж дивуються, що зайчики й фазани перевелися. Нищать “електровудицями” рибу в річках, а потім на риболовлю нікуди сходити. Закарпаття тут-не виняток. 
 
З такими бореться міліція й відповідні служби. Скажімо, на Виноградівщині та Хустщині вже цьогоріч попалися любителі незаконно постріляти дичину. Від їхніх рук загинули фазани та козулі. А на Рахівщині 32-річний браконьєр застрелив з карабіна “Манліхер” оленя. Інший губитель природи підстрелив куницю, яка занесена до Червоної книги. Зловмисників затримали, зброю вилучили.

 

Як повідомив начальник ВГБ ГУМВС України в Закарпатській області полковник міліції Петро Буц, з початку року проти браконьєрів порушено вже п’ять кримінальних справ (торік - три). Складено також 20 адмінпротоколів на браконьєрів. Наприклад, порушені кримінальні справи проти двох жителів села Яблунівка Хустського району, котрі застрелили двох козуль, проти жителя Свалявщини, котрий браконьєрським способом ловив у річці рибу.

 

Нині, коли триває нерест риби, дільничні спільно з працівниками ДСБЕЗ та бійцями “Беркута” патрулюють водойми області, виявляючи браконьєрів. Зокрема, на ринку, що на вул.Краснодонців в Ужгороді, «шерифи» спільно із співробітниками міліцейської ветеринарної медицини вилучили свіжу рибу у двох продавців, які не мали на товар жодних документів про його походження. В одного - 309 кілограмів, в іншого – 80 кілограмів. Складено відповідні адмінпротоколи на порушників. Відпрацювання ринків тривають.

 

Нагадаємо, що ст.248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання) передбачає покарання: штрафу у розмірі  сто і більше неоподатковуваних мінімумів або три роки обмеження волі з конфіскацією засобів незаконного полювання та всього добутого. А згідно зі ст. 249 (Незаконне зайняття рибним промислом) розмір  штрафу може бути до 100 мінімумів або обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Усі ж незаконні дії, вчинені способом масового знищення риби, караються штрафом від 100 до 200 мінімумів або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Володимир ПАВЛЮХ,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 592 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...