«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 09:19:11

Головна » 2009 » Квітень » 22 » У Москві затримали підозрюваного у справі про напади на харківських інкасаторів



У Москві затримали підозрюваного у справі про напади на харківських інкасаторів
15:52:21
У Москві затримали підозрюваного у справі про напади на інкасаторів у Харкові. Про це звітують харківські правооохоронці. 2 квітня невідомі напали на автомобіль інкасаторів Ощадбанку. Вбили трьох інкасаторів, поранили дівчину, що проходила поруч і зникли із трьомастами тисячами гривень. Цей напад став четвертим на останні вісім років.
 
У Москві, як кажуть правоохоронці, затримали відомого рецидивіста, який перебував у розшуку із 2001 року. Саме тоді, у жовтні, і стався перший напад на інкасаторів у Харкові. За словами начальника обласного управління внутрішніх справ Віктора Развадовського, затриманого підозрюють у скоєні тяжких злочинів на території Харківської та Донецької областей. Втім причетність до нападів на інкасаторів ще треба перевірити і довести. Чоловік поки перебуває в Росії, впродовж місяця його мають доправити до України і тоді буде зрозуміло, яке він має відношення до справи і чи має взагалі.

Тим часом в міліції кажуть, що у затриманого був спільник, і він теж може знаходитись в Росії. А от замовник цього злочину за словами міліціонерів, і досі в Україні.

За однією з версій, яку напередодні озвучив начальник обласної міліції, нападали на автомобілі інкасаторів не через гроші, а можливо через помсту. Про це нібито говорить те, що частину грошей під час останнього нападу зловмисники не забрали, а залишили в машині. Це близько 60ти тисяч гривень. Так само минулого разу злочинці підпалили машину і 200 тисяч гривень згоріло. Це, як каже Развадовський, означає, «що кошти для цих людей – не головне».

Винагорода в 500 тисяч гривень

Тим часом прокуратура поєднала всі справи про напади на інкасаторів в різні роки в одне впровадження. Кримінальна справа порушена за статтею бандитизм. Раніше за епізодами нападів на інкасаторів розглядались справи про розбійні напади.

Загалом на автомобілі інкасаторів у Харкові невідомі нападали чотири рази: вперше у жовтні 2001-го, потім у жовтні 2004-го, листопаді 2005-го і востаннє - кілька тижнів тому. Напали на інкасаторів Ощадбанку, що мали забрати гроші з останнього його відділення. Тоді троє інкасаторів загинули, а 23-річна дівчина, що проходила неподалік, отримала тяжке поранення.

Загалом внаслідок збройних нападів на інкасаторів за вісім років загинуло десятеро людей, а здобиччю злочинців стало, за статистикою прокуратури, мільйон двісті тисяч гривень, більше 33, 5 тисяч доларі , майже 4,5 тисячі євро, 37 тыс. російських рублів, 3 автомобіля, 3 пістолети, 2 автомата і боєприпаси до них. В прокуратурі вважають, що в області діє банда, створена спеціально для нападів на інкасаторські автомобілі. Стріляють злочинці кожного разу з тієї ж самої зброї і не залишають жодних слідів, через що спіймати їх і досі не вдалося. За інформацію, яка допоможе в розкритті злочинів, міліція оголосила винагороду в 500 тисяч гривень, а один з бізнесменів пообіцяв вдвічі більше.
 
 
Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 551 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...