«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 23:27:28

Головна » 2009 » Квітень » 22 » Закарпаття: Понад 50 дітей в області мають небезпечні родимки



Закарпаття: Понад 50 дітей в області мають небезпечні родимки
16:36:46

Цифра далеко не остаточна – оглядали тільки сиріт та дітей із малозабезпечених родин

 

У Закарпатті відбувся перший тур благодійного Всеукраїнського марафону здоров’я головного лікаря Інституту дерматології та косметології, професора, заслуженого лікаря України Ольги Богомолець.

 

Його мета - допомога сиротам і дітям із малозабезпечених родин, що потребують сучасної онкологічної медичної допомоги. Закарпаття – п’ятнадцята область, де професор Ольга Богомолець оглянула дітей-сиріт та малечу із малозабезпечених сімей, що потребують сучасної онкологічної медичної допомоги.

 

Упродовж двох місяців в дитячих будинках і школах-інтернатах нашої області відбувались попередні огляди дітей. Вони проводилися на основі інформаційного листа та критеріїв відбору дітей, розроблених спеціалістами-медиками Київського інституту дерматології та косметології. За попередніми даними, близько півсотні маленьких закарпатців потребували додаткового огляду професором Ольгою Богомолець.

 

«Останнім часом злоякісні пухлини шкіри займають в Україні друге місце у структурі онкологічних захворювань. Одна з таких пухлин – меланома, – пояснює заслужений лікар України. – Від неї смертність в Україні становить 95 відсотків. Такий стан речей пов’язаний передовсім із відсутністю елементарних знань, культури здоров’я населення, коли люди не знають, що їм потрібно звернутися до лікаря. Сьогодні за новітніми технологіями ми можемо стовідсотково гарантувати збереження здоров’я і вилікувати рак шкіри за умови, що людина вчасно звернулася по допомогу».

 

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, аби допомогти дітям-сиротам та малечі із малозабезпечених сімей, за словами професора Ольги Богомолець, вона розпочала благодійний Всеукраїнський марафон здоров’я. Огляд дітей почала із  Севастополя. Як повідомила професор, за результатами огляду у 14 областях  близько 1100 дітей потребують диспансерного обліку, понад 30% маленьких українців віднесено до групи ризику. «На Закарпатті діти, котрі мали ознаки родимок, що змінюються, були сьогодні оглянуті і більшість з них потребуватимуть диспансерного огляду», – повідомила професор.

 

Благодійні медичні огляди учнів шкіл-інтернатів проводяться за допомогою єдиного в Україні епілюмінісцентного дерматоскопа, призначеного для ранньої діагностики переродження родимки. При виявленні хвороби діти направлятимуться на огляд до Інституту дерматології і косметології (м. Київ) і, за необхідністю, безкоштовно оперуватимуться. «Уже одну дитину прооперували у Києві, ще двоє дітей мають бути госпіталізовані та прооперовані також в столиці», – повідомила Ольга Богомолець.

 

За її словами, другий етап благодійного марафону здоров’я планується провести восени. «Коли буде потреба, то можна провести семінари і для закарпатських лікарів, аби передати їм досвід щодо ранньої діагностики родимок, пухлин шкіри», – поділилася планами професор.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 539 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...