«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 20:20:04

Головна » 2009 » Квітень » 26 » Як на Закарпатті крадуть державні гроші



Як на Закарпатті крадуть державні гроші
11:18:13
 
Перевірку використання бюджетних коштів здійснили працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Закарпатській області. Як наслідок- порушено низку кримінальних справ.
 
Так, закарпатські “убозівці” задокументували протиправну діяльність посадових осіб одного з приватних підприємств, які упродовж 2006-2008 років щомісячно, використовуючи фіктивні довідки, складали та подавали на погодження в органи влади документи, що містили завідомо неправдиву інформацію про обсяг нібито реалізованого населенню районів скрапленого газу на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Придбаний таким чином газ вони мали розфасовувати по балонах і реалізовувати населенню за ціною 70 гривень за один кілограм. Фактично ж реалізували його приватним підприємствам Івано-Франківської та Львівської областей за ціною 5000 гривень за тонну. За цим фактом у січні ц.р. слідче управління ГУМВС області порушило кримінальну справу.

 

Задокументовано також протиправну діяльність службових осіб іншого приватного підприємства. Ці громадяни у змові з посадовими особами одного з державних підприємств селища Ясіня Рахівського району торік внесли завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт щодо відновлення та капітального ремонту підпірних стінок, мостів і доріг на загальну суму близько трьох мільйонів гривень. Гроші були незаконно переведені на розрахунковий рахунок згаданого ПП. За цим фактом також порушено кримінальну справу.

 

Задокументовано протиправну діяльність службових осіб одного з управлінь Ужгородської міської ради, які, зловживаючи службовим становищем, умисно, діючи в інтересах третіх осіб, в період з 2004 року по вересень 2006 укладали договори з підрядними організаціями на більші суми, ніж були виділені кошторисні призначення на вказані цілі. Тобто взяли на себе зобов’язання без достатніх на це бюджетних призначень. Державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень.

 

Крім цього, службові особи згаданого управління міськради незаконно приймали та підписували акти прийому виконаних робіт, в які внесли вартість витрат в обсягах, що не відповідають даним бухгалтерського обліку підрядної організації, внаслідок чого було завищено вартість виконаних робіт на загальну суму понад 872 тисяч гривень. Підрядним організаціям було проведено зайву оплату на суму понад 151 тисяч гривень. За цими матеріалами прокуратура Ужгорода порушила кримінальну справу.

 

Задокументовано протиправну діяльність службових осіб одного з відділів Берегівського міськвиконкому під час надання в оренду земельної ділянки площею понад 13 гектарів. Дослідча перевірка показала, що в грудні 2004 р. рішенням сесії Берегівської міської ради акціонерному товариству було надано в оренду згадану земельну ділянку. В угоді вказувалася щомісячна орендна плата в розмірі 608 гривень. Незважаючи на те, що ця земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту Берегово, службові особи відповідного відділу підготували рішення про передачу землі в оренду. Крім того, було виготовлено завідомо неправдивий додаток до договору оренди, в якому при вартості земельної ділянки понад 4 млн. грн. встановлюється орендна плата в розмірі 5000 гривень щомісяця, що на 11 тисяч гривень менше від належної. Державі завдано збитків на суму близько 300 тисяч гривень, які були недораховані упродовж 2007-2008 років за оренду землі. У лютому ц.р. районна прокуратура за цим фактом порушила кримінальну справу.

 

У червні 2004 р. Ужгородська міська рада провела тендер на право використання коштів у сумі 400 тисяч гривень з метою забудови та облаштування одного з ринків міста павільйонами, які були виготовлені та змонтовані на ринку ще влітку 2005 р. без встановлення навісів над ними, яких згідно з проектом передбачалося аж 54 м кв. У процесі виготовлення павільйонів було допущено численні порушення норм проектів (зменшення кількості металевих перегородок, виготовлення підлоги та стелі не з якісної деревини, а з відходів), що дало змогу зекономити та привласнити кошти на суму близько 200 тисяч гривень. Таким чином було спричинено матеріальну шкоду Ужгородській міській раді, яка виступала гарантом повернення банківського кредиту, на суму 400 тисяч гривень. За цим фактом прокуратура Ужгорода у січні ц.р. порушила кримінальну справу.

 

Посадові особи одного з управлінь Хустської РДА умисно, діючи в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи про те, що суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють перевезення пільгової категорії громадян, не є платниками податку на додану вартість (оскільки перебувають на спрощеній системі оподаткування), незаконно упродовж липня 2007 - липня 2008 років включали в суму компенсації за перевезення пільговиків податок на додану вартість та здійснили його оплату на загальну суму 140 тисяч гривень. За цим фактом у січні ц.р. прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу.

 

Викрито також злочинні дії службових осіб іншого управління Хустської міської ради, які, зловживаючи службовим становищем в інтересах третіх осіб, у листопаді 2005 року незаконно нарахували та виплатили співробітникам грошові кошти щодо заборгованості з допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у повному обсязі за 1997 рік, а не починаючи з 1998-го, як передбачено законодавством. Внаслідок цього незаконно виплатили понад 80 тисяч гривень. Водночас службові особи цього управління усупереч чинному законодавству оплатили завищену вартість виконаних у 2008 році ремонтно-будівельних робіт у навчальних закладах Хуста підрядним організаціям на загальну суму понад 20 тисяч гривень. Таким чином державі було завдано збитків на загальну суму 105 тисяч гривень. За цим фактом Хустська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу.

 

Задокументовано протиправну діяльність посадових осіб відділу освіти однієї з районних держадміністрацій, які у липні 2008 р. уклали договір оренди приміщення загальною площею 2141 кв. м з підприємством споживчої кооперації для організації дитячого табору відпочинку. Розмір орендної плати згідно з цим договором становив 7 гривень за квадратний метр, тобто майже 15 тисяч гривень щомісячної оплати. Але вказаний дитячий оздоровчий заклад було створено лише у серпні 2008 р. Внаслідок незаконних умисних дій службових осіб відділу освіти РДА за період із липня до серпня було безпідставно перераховано бюджетні кошти в розмірі близько 30 тисяч гривень. У січні 2009 р. прокуратура Закарпатської області за цим фактом порушила кримінальну справу.

 

Перевірки дотримання законодавства під час використання бюджетних коштів тривають.

 

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 667 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...