«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:13:19

Головна » 2009 » Квітень » 27 » Газова війна з Україною вилізла Росії боком



Газова війна з Україною вилізла Росії боком
17:04:43
Чимало газет звертають увагу на послаблення позицій Росії на ринку постачання Європи газом. Це, як інформують газети, показали і документи, ухвалені минулого тижня Європейським парламентом, та міжнародні конференції з проблем енергопостачання в Ашгабаді і Софії, де Росія фактично опинилася в енергетичній ізоляції. Російські газові проекти на кшталт «Північного» чи «Південного потоку», стають , як пишуть оглядачі, все більш примарними.
 
Одним із найбільш головних ударів по російській «зовнішній газовій політиці», як пише московський «Комерсант», стало ухвалення Європарламентом 22 квітня так званого «третього пакету» з енергетичної політики, де були визначені законодавчі обмеження для проникнення на європейські ринки таких газових монополістів, як російський «Газпром». Це, фактично, наглядно продемонструвало, що у Європі і чути не хочуть про якісь зміни до Енергетичної хартії і відкидають запропоновані президентом Дмитром Медведєвим нові концептуальні підходи до енергопостачання. Це підтвердила і міжнародна конференція в Софії, де головуюча в ЄС Чехія оголосила про підписання в Європі до червня угоди про реалізацію проекту «Набукко». Тут також виступив представник США Ричард Морнінґстар, який не лише заявив про підтримку Вашингтоном цього, альтернативного російським, газового проекту, але й повідомив ще більш сенсаційну річ, про можливість того, що ресурсною базою «Набукко» може стати й Іран. Фактично, як відзначають оглядачі, у Софії було завдано удару по російському газовому проектові «Південний потік», який був названий не лише дуже дорого-вартісним, але й «незрозумілим» з точки зору реалізації.

Інша російське видання - «Нєзавісімая Ґазєта» - відзначає, що цими днями «по «Газпромові» було завдано низку чутливих ударів». У підсумку, як вважає ця газета, Росія може втратити відразу два свої газові проекти – «Північний» і «Південний потік», і цьому завадять не лише нові закони ЄС, але й позиції інших, багатих енергоресурсами, країн, які бояться енергетичного монополізму Росії. Це видання також інформує, що «незважаючи на присутність у п’ятницю на міжнародній конференції з енергопостачання в Ашгабаді солідної російської делегації на чолі з першим віце-прем’єром Ігорем Сєчіним, президент Туркменистану Ґурбанґули Бердимухамедов підтримав, альтернативний російському, проект «Набукко». «Нєзавісімая Ґазєта» пише, що «на європейцях вкрай негативно позначився січневий газовий конфлікт між Москвою і Києвом...Москві не поталанило переконати всіх, що ця газова війна була викликана об’єктивними причинами, а не бажанням покарати Україну і налякати європейців... в цих умовах Москві складно розраховувати на підтримку Євросоюзом ініціатив з посилення газових позицій Кремля в Європі»,- резюмує московська газета.

Австрійська «Ді Прессе» інформує, що за наслідками дослідження соціологів у десяти країнах Центральної і Східної Європи, українці удвічі бідніше від румунів, болгар і сербів і увосьмеро – від словенців. Бо якщо українці тратять щомісячно на споживання лише трохи більше 200 євро, а наступні за ними серби, румуни і болгари – у середньому біля 400 євро. Одні з найбагатших словенці, вони витрачають щомісяця до 1700, другі - хорвати, до 1000 євро, далі йдуть чехи, мадяри, словаки і поляки – від 900 до тисячі євро щомісяця на споживання.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 1039 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...