«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 06:39:22

Головна » 2009 » Квітень » 27 » Закарпаття: Тюремний стаж зловмисників буває більший, як вік опера



Закарпаття: Тюремний стаж зловмисників буває більший, як вік опера
21:52:06
Молодого оперуповноваженого  карного розшуку Іршавського РВ ГУМВС України в Закарпатській області Дмитра Антола знають і поважають у районі. Але свою службу він розпочинав у 2002 р. «опером» в Ужгороді, де йому доводилося обслуговувати одну з непростих  дільниць:  промислову зону, залізничний   та автовокзали,  вул. Краснодонців,  мікрорайон Радванку.
 
Перший розкритий свій злочин  розшуковик  пам’ятає дуже добре, бо нагадує він ситуацію, описану в анекдотах  про тещу. Жінка продала квартиру і отримані гроші зберігала  вдома. Через  якийсь  час виявила, що гроші зникли, тож  звернулася у  міліцію.   Дмитро Антол  з’ясував: крадіжку скоїв зять, аби провчити тещу...

Тривалий час на Іршавщині був один «затяжний»  нерозкритий  злочин. Справа переходила від одного  оперативника до іншого. У селі Білки ще в  2001 році невідома  особа, скориставшись відсутністю господаря, проникла  в будинок і викрала чимало цінних речей. І от капітан міліції Дмитро Антол зумів «вирахувати» зловмисника. Ним виявився  раніше судимий житель цього села. Викрадене майно злодій   зберігав у батьків, а сам проживав у дружини, сусідки потерпілого. Тому добре знав, що відбувається на подвір’ї  за парканом...

Щороку, зауважує оперативник,  змінюється психологія злочинця. Люди стають більш жорстокими,  агресивними і кмітливими.  Нерідко сприяє цьому телебачення, де висвітлюється  вся оперативно-розшукова «кухня» міліції. Цивільні люди, які мають намір скоїти злочин, цим користуються.

Хоча професійний стаж   Дмитра Антола  -- порівняно невеликий, але йому вже довелося чимало побачити і пережити. Одного разу він зі  своїм колегою Сергієм Зіничем знаходився  неподалік села Кушниця Іршавського району. Черговий офіцер сповістив: у цьому  населеному пункті  хтось зґвалтував... 10-річного хлопчика. Оперативники прибули на місце пригоди.  Стало відомо:   малого  пізно ввечері викликав на вулицю його 20-річний  двоюрідний брат.  Ґвалтівник був добряче на підпитку.  Він, як звір,  накинувся на дитину. Хлопчик не зміг себе захистити… 

Зловмисник  і раніше попадав у поле зору працівників міліції, був засуджений  за скоєння пограбунку. Коли правоохоронці виявили розшукуваного в одному із сільських барів, той  уже обговорював з приятелями можливості виїзду за  межі області.  У скоєнні жахливого злочину зізнався, звинувачуючи у всьому  горілку.

Траплялись  у практиці капітана міліції й неординарні ситуації, під час яких він  змушений був приймати  нестандартні рішення.

В один із суботніх вечорів відповідальний по райвідділу начальник карного розшуку Володимир Івегеш та оперуповноважений карного розшуку Дмитро Антол отримали  оперативну інформацію:  в Іршаву приїхали хлопці з Виноградівського району, які, можливо,  у своєму автомобілі мають зброю. Правоохоронці швидко  встановили місце знаходження автомобіля, його  марку.  Водій був напідпитку,  тож за кермо сів міліціонер.  Авто доставили на штрафний майданчик райвідділу. У багажнику  лежав  снаряд часів   Другої світової війни.  «Пекельна машина» виявилася справжньою, тому працівники міліції терміново вжили відповідні заходи безпеки. Фахівці згодом зауважили,  що за допомогою цього снаряду можна було підірвати 5-поверховий будинок! А  уламки  снаряду розлетілись би на 800 метрів. Оскільки він  поржавів, то міг у будь-яку мить здетонувати... 

За проведення успішної операції Дмитра Антола наказом Департаменту карного розшуку МВС України  нагородили  тоді відзнакою МВС України «За доблесть і відвагу в службі карного розшуку» 2 ступеня. Загалом за сім років  роботи    в активі молодого «опера» --  вже чимало розкритих злочинів. Його неодноразово нагороджували почесними та похвальними грамотами,  він має  нагрудний знак «За відзнаку у службі МВС».

Каже:  робота  розшуковика  йому подобається, і жодного разу він не пошкодував,  що пішов у міліцію. Хоча й розуміє: тут – постійний  ризик та напруження. Доводиться мати справу з різними людьми, найчастіше з тими, хто належить до кримінальних елементів.  Бувають  злочинці,  котрі  пробули у місцях позбавлення волі більше років, аніж  самому «оперові»... До кожного потрібно  знайти підхід,  інколи порадити чи допомогти.

Віта ГОРЗОВ, майор міліції
Іршавський  РВ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 535 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...