«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 09:15:21

Головна » 2009 » Травень » 12 » Тимошенко так і не скасувала платні послуги для студентів



Тимошенко так і не скасувала платні послуги для студентів
18:21:43
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко так і не скасувала платні послуги для студентів, що можуть надаватися державними навчальними закладами.
 
Як повідомили УНІАН у Національному студентському союзі України, це засвідчує оприлюднене вчора на сайті Кабінету міністрів України рішення уряду від 7 травня 2009 р. № 447 щодо скасування пунктів постанови від 14 квітня 2009 року №369, дію яких раніше призупинив своїм указом Президент України Віктор Ющенко.

 

За словами голови організації ”Студентський захист” Андрія Черниха, останнє рішення уряду свідчить про те, що ”студентів країни тримають за дурнів”.

 

”Тільки так можна пояснити різницю між розтиражованою заявою прем’єр-міністра про те, що всі платні послуги для студентів скасовуються ухваленою постановою на засіданні уряду 7 травня. Виходячи із прийнятого рішення, студенти вимушені будуть платити за пропуски, “виявляти безмежне бажання” організовувати з викладачами додаткові індивідуальні заняття та консультації за додаткову платню. Таким чином, уряд вирішив зробив черговий “зашморг” на шиї студентів”, – сказав А.Черних.

 

Зокрема, як повідомили у Національному студентському союзі, продовжують діяти запроваджені 14 квітня “антистудентські” норми, що дають можливість брати оплату зі студентів і аспірантів за відпрацювання практичних, лабораторних та семінарських занять з дисциплін, що були ними пропущені без поважних причин; проведення за “бажанням” учнів та студентів додаткових індивідуальних занять та консультацій; надання бібліотеками послуг з користування літературою понад установлені норми; забезпечення доступу до Інтернету та користування корпоративною електронною поштою; надання послуг, пов’язаних з підготовкою до захисту дисертацій тощо.

 

“Радість перемоги студентів вмить стала примарою, що, на жаль, в чергове засвідчує цинізм реальної політики. Зрозуміло, що на перешкоді скасуванню постанови стоять кошти, а власне – їхня відсутність у бюджеті. Але це не привід робити неправдиві заяви, давати можливість заробляти на всіх і вся, чи запроваджувати “легальну” корупцію у вишах”, – заявив президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович.

 

Студентські організації заявляють, що продовжуватимуть боротьбу за повне скасування постанови Кабміну від 14 квітня 2009 року або внесення до неї змін з метою виключення норм, що звужують гарантоване громадянам України право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.

 

”Якщо ж діалог не зніме з порядку денного існуючі проблеми, а окремі чиновники демонструватимуть нездатність виконувати публічно дані обіцянки, ігноруючи законні вимоги студентів, наступним етапом боротьби за студентські права можуть стати початок збору підписів за відставку Кабінету міністрів України чи безстрокові студентські протести”, - повідомили УНІАН у Національному студентському союзі.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 479 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...