«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:59:43

Головна » 2009 » Травень » 13 » Виборів Президента у жовтні не буде



Виборів Президента у жовтні не буде
22:10:04
 
Обирати нового Президента Україна буде не 25-го жовтня цього року. Конституційний суд оприлюднив учорашнє рішення щодо дати перегонів. Він визнав такою, що не відповідає Основному Закону постанову Верховної Ради, за якою вже в червні мала стартувати кампанія. Судді розтлумачили - каденція Президента - це 5 років. Однак нову дату вони не визначили. Це в компетенції винятково Верховної Ради. 
 
Таке рішення не стало ні для кого сюрпризом. Ще вчора в Конституційному суді повідомили пресу, що судді визнали вибори, призначені на 25 жовтня, незаконними. Нової дати виборів вони призначити не в праві. Це обов'язок депутатів. І немає жодної гарантії, що новою датою перегонів стане 17 січня 2010 року, як того вимагають пропрезидентські сили.

Іван Домбровський, суддя Конституційного суду: "Тут Верховна Рада може виходити з різних аргументів. І якщо вона прийме рішення і до нас не буде звернення, то навіть якщо це рішення буде суперечити Конституції значить воно залишиться чинним".

У БЮТі до січня чекати не хочуть і вже придумали іншу дату виборів.

Олег Ляшко, народний депутат, БЮТ: "Думаю, як розблокуємо роботу Верховної Ради то ще раз призначимо вибори не на 25 жовтня, а на 25 листопада. Якщо вибори проводити 17 січня то Ющенко перебирає передбачений Конституцією строк повноважень".

Проте в коаліції немає одностайності з цього приводу. Голова Верховної Ради переконаний, що вибори можуть відбутися лише наступного року. Регіоналам не терпиться якнайшвидше обрати нового Президента, проте й вони не вірять, що зможуть зробити це раніше січня.

Володимир Литвин, голова Верховної Ради: "ВРУ на моє глибоке переконання повинна визначити датою 17 січня 2010 року, якщо вона цього не зробить то це підтвердить, що такий інститут не має права на існування".

Олександр Єфремов, народний депутат, Партія регіонів: "Если бы досрочные президентские выборы прошли как можна быстрее то было бы лучше нашему госсударству и мы придержуемся этой точки зрения. Но чтобы её осуществить необходим политический консенсус".

Відсьогодні Центральна виборча комісія повинна припинити приготування до виборів. За словами суддів, будь-які дії з підготовки перегонів відтепер є незаконними. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 489 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...