«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 08:59:46

Головна » 2009 » Травень » 14 » Вторинне житло у Києві подешевшало



Вторинне житло у Києві подешевшало
16:00:05
 
 За період із 01 до 30 квітня 2009 року, індекс вартості вторинного житла у Києві знизився, - повідомляє Kanzas.ua.

 

Як повідомили Корреспондент.net у компанії, поточне значення індексу складає 1961 $/кв.м.Також експерти зазначають, що Індекс цінового очікування за місяць склав - 0,2%. Індекс прибутковості житла за квітень 2009 року дорівнює 0,8%. Порівняно із березнем, прибутковість вторинного житла столиці зросла на 4,3%, - зазначає портал.

 

Kanzas.ua також зауважує, що у квітні ринок вторинного ринку Києва продемонстрував неоднозначні тенденції - не зважаючи на невисоку ділову активність і мінімальну кількість угод купівлі-продажу, вартість квадратів у певних сегментах, як не дивно, продемонструвала висхідний рух.

 

Найдешевше житло, виставлене за мінімальними цінами, зросло на 3-5 тис. у.о., а на поступки при торгівлі продавці йшли все менш охоче.

 

"Так, ще у березні, на ринку столиці спостерігалося зниження темпів здешевлення житла. Маючи на руках не дуже великі суми у 25-35 тис. у.о., більшість потенційних покупців почали посилено моніторити ринок у пошуках найбільш дешевих варіантів", - пояснюють у компанії.

 

На підвищений інтерес до своєї нерухомості, а також на чутки про можливе одужання ринку, продавці відреагували незначним підняттям цін, вважають експерти. Канзас також зазначає, що, однак, чутки виявилися перебільшеними, адже зростання цін на дешеве житло було мінімальним, так само як і збільшення кількості угод у даному сегменті.

 

"Безсумнівно, пожвавлення на ринку характерне і стосується, в основному, дуже вигідних пропозицій. Інтерес являють об'єкти з ціною до 60 тис. у.о. Як правило, вони швидше за все мають шанс знайти свого покупця. У сегментах елітної та дорогої нерухомості активізації поки що не спостерігається", - вважають експерти.

 

Таким чином, зазначають у Канзас, вартість вторинного житла Києва за підсумками місяця практично не змінилася, що могло б дати підстави припустити довгоочікуване "дно" ринку і закінчення самої кризи.

 

Однак, експерти із такими оптимістичними думками не згодні і вважають, що нинішня стабілізація цін на квартири має тимчасовий характер. Об'єктивних причин для початку зростання вартості вторинного житла поки що немає, адже іпотечне кредитування заморожено, а реальні доходи громадян значно впали.

 

"Вартість квартир ще є на тому рівні, коли їхня купівля може відбутися без залучення позикових коштів. Саме тому подальше здешевлення житла є неминучим", - констатують експерти.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 526 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...