«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 18:03:09

Головна » 2009 » Травень » 16 » Балога залишає Секретаріат президента?



Балога залишає Секретаріат президента?
13:01:30
 
На крісло Балоги уже претендують кілька кандитатів - Арсен Аваков, Михайло Дорошенко, Віра Ульянченко і Роман Зварич.

 

Голова Секретаріату з кінця квітня не з’являється на роботі. Формально він оформив відпустку, однак на поточному тижні знаходився в Києві.

 

Окрім того, в нинішніх стосунках Ющенка і Балоги уже виникали декілька непорозумінь.

 

Так Ющенко не сприйняв радикальний сценарій голови Секретаріату, у якому передбачався розпуск парламенту і обрання Ющенка та Балоги до Верховної ради – з отриманням ними імунітету і збереженням свого впливу.

 

Після цього глава Секретаріату попередив, що не може нести відповідальність за альтернативні сценарії, які він не підтримує.

 

Голові Секретаріату також не сподобався факт невтручання Ющенка у справу заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця, якого оголошено у розшук і який був людиною Балоги у спецслужбі.

 

Оскільки питання відставки Балоги останніми днями ставало дедалі більш невідворотнім, то вималювався шорт-лист кандидатів на його місце.

 

На місце Балоги претендує губернатор Київської області Віра Ульянченко. У суботу її обрали керівником ради партії «Наша Україна», головою якої є сам Ющенко.

 

Ульянченко соратник президента, яка іде з ним усе свідоме політичне життя, починаючи з 2000 року, коли вона стала першим помічником прем’єр-міністра.

 

Окрім того вона має добрі взаємовідносини з Тимошенко, що має знизити протистояння між урядом і Секретаріатом. Але «мінус» для Ульянченко – її стосунки зі скандальним Богданом Губським, який не міг робити своїх земельних схем у Київській області без губернатора.

 

Інший претендент на місце Балоги губернатора Харківської області Арсен Аваков, якого традиційно лобіює Петро Ющенко. Слабкою рисою Авакова є відсутність контактів з політичними лідерами в Києві – людьми, з якими йому доведеться щохвилини вирішувати стосунки в СП.

 

Також до списку претендентів вкотре потрапив Ігор Тарасюк – керівник Державного управління справами, власник "Нашої ряби" та один з українських багатіїв.

 

Четвертий, значно ймовірніший претендент на місце Балоги – Роман Безсмертний.

 

Існує також несподівана концепція, яка передбачає реорганізацію Секретаріату в канцелярію. І, відповідно, керівник цієї установи не матиме того політичного впливу, який сконцентрував у своїх руках Балога.

 

Головний аргумент, яким сьогодні переконують Ющенка позбутися Балоги – що це рішення можна вигідно продати виборцю як крок в напрямку демократизації та назустріч побажанням трудящих.

 

Як стало відомо, вперше цього місяця Балога вийде на роботу в Секретаріаті в понеділок, 18 травня. Тоді й буде вирішено питання його подальшого перебування на посаді.

 

Нагадаємо, в середині травня один із лідерів БЮТ, віце-спікер Верховної ради Микола Томенко оприлюднив скандальну заяву, згідно якої співробітники Секретаріату президента беруть хабарі від 5 до 7 мільйонів доларів за призначення голів державних адміністрацій у престижних районах.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 504 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...