«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 00:36:10

Головна » 2009 » Травень » 16 » Закарпаття: Кредит фіктивний – відповідальність справжня



Закарпаття: Кредит фіктивний – відповідальність справжня
13:18:38
 
Випадків, пов’язаних з кредитними аферами, коли громадяни отримують гроші за несправжніми документами і не повертають борг, відомо чимало. Але буває, що до незаконних фінансових оборудок причетні і самі банківські працівники... Як, наприклад, сталося торік в одному з міст Закарпатської області.

 

Свої права та обов’язки банківські працівники знали добре. Звісно, не могли вони не відати, що за правопорушення на них чекає кримінальна відповідальність. Але сподівалися якось обійти Закон...

 

Свого часу до банкірів звернувся такий собі городянин Василь (назвемо його так), котрий мав намір взяти у цій установі чималий кредит – 140 тисяч доларів. Певно, чоловік знайшов «ключ» до серця працівників банку, бо ті не лише пристали на пропозицію Василя, а й старалися, наче для рідного батька. Обидві сторони підписали договір поруки від імені одного з товариств, яке начебто представляв громадянин П. За якийсь час Василь таки отримав жаданий кредит.

 

Правда, коли гроші були на руках, чоловік забув про все на світі: і про банк, і про відповідальність, і про те, що вже прийшла пора повертати борг. На той час він становив понад мільйон гривень. Але тут втрутилися працівники ДСБЕЗ, котрі довідалися про темні справи місцевих банкірів.

 

Під час проведення відповідної перевірки, з’ясували досить цікаві факти.  Так, скажімо, банківські працівники, діючи умисно з корисливих мотивів і в інтересах третіх осіб, порушили внутрішні інструкції банку про кредитування фізичних осіб. Незважаючи на те, що договір поруки був звичайнісінькою «липою», банкіри все ж підписали фальшивку. А згаданий громадянин П., як з’ясувалося, до банку ніколи не з’являвся і, звісно, договір поруки не те що не підписував, але й  в очі його не бачив.

 

Про отримання кредиту та псевдодоговір чоловік довідався тільки від правоохоронців. Ще один момент - фірма, котра виступала гарантом у день укладення договору поруки, була реорганізована. Тепер вона має іншу назву. Стару печатку ТОВ здали в міліцію, отож позичальник зі своїми добродіями розраховував: оскільки такої фірми не існує, то й кінці, як кажуть, --  у воду, а валюту - в кишеню. Грошові кошти, видані банком, комбінатори використали на власні потреби. А фінансова установа зазнала суттєвих збитків – на суму понад мільйон гривень.

 

Ділився Василь з банкірами чи ні, поки що невідомо. Наразі це з’ясовують слідчі.

 

За зібраними матеріалами, районна прокуратура порушила кримінальну справу. Тепер банківським працівникам доведеться розповідати про всі деталі своїх злодіянь.

 

Іван ЛАДЖУН
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 851 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...