«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:54:36

Головна » 2009 » Травень » 16 » Розкрито вбивство титанового магната Віктора Федорова



Розкрито вбивство титанового магната Віктора Федорова
13:50:51
Цей зухвалий злочин скоїло міжнародне злочинне угруповання.
 
Чоловік зник біля власного будинку півтора місяця тому. Уже затримано 37-ох його членів.

 

46-річний Віктор Федоров зник 25 березня. Того дня він мав приїхати додому приблизно о пів на десяту вечора.

 

Його сестра, пані Надія, вийшла на подвір’я, як зазвичай, відчинила ворота та й повернулася в хату. Утім брат додому так і не повернувся.

 

Надія Федорова, сестра зниклого: «Половина одинадцятого. Я почала телефонувати, де він знаходиться, що його немає. Вже час який. Потрібно, щоб він був удома. Я почала телефонувати, визов іде, відповіді немає».

 

Тоді стривожена жінка знову вийшла на подвір’я і побачила біля воріт братового «Лексуса». Автівка стояла з відчиненими дверцятами, із заведеним двигуном, але в салоні нікого не було.

 

Віктора Федорова знайшли за місяць, але неживого. Тоді й затримали перших фігурантів справи.

 

Магната забили до смерті. Його тіло лежало на дні озера, замотане в поліетилен. А до ніг небіжчика вбивці прив’язали гирю.

 

Федоров був власником 99% акцій підприємства, яке виготовляло продукцію з титану. Через два дні після вбивства хазяїна злочинці скоїли напад на бухгалтерку фірми й завдали жінці тяжких тілесних ушкоджень. Вона й донині в лікарні.

 

Сергій Корнич, перший заступник керівника ГУ МВС України в Київській області: «Все эти преступления были подготовлены группой лиц из числа граждан России и Украины. С целью завладения активами самого предприятия и с целью дальнейшей перепродажи продукции. Продукция на этом предприятии находилась на общую сумму более 6 миллионов долларов. Потому этот лакомый кусочок и предполагалось быстренько перепродать, получить деньги».

 

Усіх учасників злочинного угруповання викрили. 37-ох затримали, чотирьох основних фігурантів справи - заарештували. Організатором убивства виявився росіянин.

 

Сергій Корнич, перший заступник керівника ГУ МВС України в Київській області: «Со стороны украинской стороны, с нашей, одним из руководителей всех этих захватов, в том числе и рейдерских, принимал участие один из руководителей серьезной комерческой госструктуры. Один из руководителей управлений. То есть это достаточно высокий уровень чиновника. Все преступления, которые совершались, они совершались очень дерзко. Просто были документы очень липово подготовлены и с этим они пошли, когда хозяина уже не было».

 

Рейдерський напад підготували ще за місяць до вбивства. Долю Віктора Федорова вирішили вже тоді.

 

Учасники угруповання відкрили кілька фірм для фіктивного оформлення всіх документів. Постійно стежили за керівником титанового підприємства і його заступниками. Злочинці планували заволодіти майном за кілька діб.

 

Віталій Сакал, заступник керівника ГУ МВС України: «Необхідно було 10 діб для того, щоб вивезти активи і заволодіти майном, а потім вони роз’їжджалися. Доля Федорова їх абсолютно не цікавила».

 

Поки що затримали лише тих фігурантів справи, які перебували в Україні. На території ж Російської Федерації лишилося четверо осіб, причетних до злочину. Тож матеріали справи передадуть правоохоронцям держави-сусідки.

 

Злодії готувалися до захоплення ще однієї фірми. Правоохоронцям точно відоме підприємство, на яке розбійники планували такий самий напад - з убивством керівника й рейдерським привласненням майна.
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 631 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...