«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 07:44:48

Головна » 2009 » Травень » 18 » Закарпаття: В області – попит на екскурсоводів



Закарпаття: В області – попит на екскурсоводів
14:36:03
 
Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався. Розпочався успішно. Цьогоріч українці, які відчули на собі матеріальну скруту надають перевагу вітчизняному відпочинку. Це переважно Карпати.

 

Як повідомив «НЕДІЛІ» начальник управління з питань євроінтеграції, туризму і курортів ОДА Олександр Марченко, - виїзний туризм скоротився на 75%, через проблеми з отриманням шенгенської візи та її немалу ціну - 35 євро. Залишається сподіватися, що вслід за Хорватією і деякі інші держави зроблять для України безвізовий режим. Кількість туристів у краї буде вища ніж очікувалося, всі туристичні об’єкти вже заповнені на 100%, і лише за два перших місяці цього року до краю завітало майже на 20 тисяч туристів більше ніж минулоріч, - переконує пан Олександр. Проте є інші побоювання.

 

- Нас турбує інше – продукти. Сьогодні ми мало продуктів завозимо з Європи, бо дорогі, ми боїмося, що будуть зростати ціни на харчі, а це не піде на користь туризму, ціни полізуть вгору.

 

Багато туристів в область завітала під час цвітіння сакур у кінці квітня. Зараз очікується ще більший наплив любителів відпочивати, адже нові фестивалі, програми, туристичні шляхи і екскурсії не залишать туристів байдужими. До речі, щодо екскурсій то їх кількість цьогоріч значно збільшилася. Олександр Марченко каже, що на початку травня в області навіть не вистачало екскурсоводів.

 

Хоча їх кількість вже збільшилася на 120 чоловік. Проте тих чотириста гідів, які нині працюють на Закарпатті виявляється ще замало, тому попит на цю професію в області зараз шалений і нових екскурсоводів шукатимуть в УжНУ. Ціни на екскурсії, на думку пана Олександра, невисокі. Одна екскурсія з Ужгорода з відвідуванням Долини Нарцисів та оленячої ферми коштує 250 гривень.

 

Збільшилася цікавість туристів не лише до чудових карпатських краєвидів, але і до традицій та кухні. Пан Олександр каже, що нещодавно в інформаційний туристичний центр зателефонували дві жінки з Голландії, які цікавилися, де на Закарпатті можна скуштувати справжню традиційну закарпатську кухню. А останньої цього року можна буде спробувати більше, перш за все завдяки новому гастрономічному шляху.

 

В області з’явиться кілька нових «гастрономічних» фестивалів. 7 червня село Четфолво Берегівського району проведе фестиваль голубців, а село Боржава проведе свято угорської ухи. Не слід забувати і про інші туристичні шляхи – винний та військовий. Багато цікавляться відпочиваючі Долиною нарцисів. Вже з 3-го травня в Долині побувало близько 3000 туристів. Серед гостей із зарубіжжя найчастіше область відвідують білоруси.

 

Готові прийняти і взяти участь в оздоровленні дітей і закарпатські турбази і санаторії. Нарешті законодавчо визначено, що оздоровлення триватиме 21 день, а відпочинок – 14.

 

Віктор ТАР, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.netобов’язкове!
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 929 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...