«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 04:16:59

Головна » 2009 » Травень » 18 » Закарпаття: «Гони, бабко, триста гривень - ми з міліції»...



Закарпаття: «Гони, бабко, триста гривень - ми з міліції»...
14:59:27
 
Відомо чимало випадків, коли, представляючись працівниками владних структур чи правоохоронних органів, різноманітні пройдисвіти навідуються в помешкання літніх людей, аби обікрасти стареньких чи іншим шляхом видурити від них гроші. Відразу два таких випадки трапилося нещодавно в краї.

 

В оселю 74-річної жительки Берегова післяобідньої пори навідався незнайомий молодий чоловік. Коли господиня запитала, хто там, гість назвався контролером електромережі: мовляв, треба оглянути ваш лічильник і зняти покази.

Але проникнувши в оселю пенсіонерки, «електрик» накинувся на бабусю, зв’язав їй клейкою стрічкою руки-ноги й почав вимагати гроші. Однак старенька несподівано стала чинити опір й голосно кликати на допомогу. Остерігаючись, що на крик можуть прибігти сусіди, зловмисник утік.

 

Звільнившись від пут, потерпіла звернулася по допомогу до працівників міліції. Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група, окрім відбитків пальців, виявила в помешканні чорну перуку, складний ніж, гумові рукавиці, кепку та канцелярську папку. Усі ці речі належали нападникові, а згодом стали незаперечними доказами вини зловмисника.

 

Після наполегливих пошуків міліціонери затримали псевдоконтролера в одному із сіл Ужгородського району. Ним виявився 44-річний житель цього села. У нього вилучили ще й газовий пістолет та рукавички. За цим фактом проводиться розслідування. Зокрема, перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

 

Інша історія, в якій фігурують псевдоміліціонери, трапилася нещодавно на Тячівщині. І знову потерпілою виявилася старенька жінка. Вечірньої пори у хату 78-річної жительки села Терново навідалися двоє незнайомих молодиків.

 

– Ми з міліції, будемо вас, бабо, штрафувати! - відразу з порога ошелешив стареньку один із непроханих гостей.

 

– За що? – здивувалася старенька. – Я ж нічого поганого не зробила!

 

Але «міліціонери» тоном, який не терпить заперечень, почали вимагати три сотні гривень за нібито вчинене бабцею правопорушення. Доки один зі «стражів порядку» роздивлявся помешкання (вивчав, вочевидь, чи є щось коштовне), інший дістав зошит, вирвав з нього аркуш і став робити вигляд, буцімто складає протокол. Наголосивши при цьому, що якщо «бомагу» буде заповнено, жінка матиме серйозні клопоти. Бабуся намагалася з’ясувати, що ж саме вона порушила, але «міліція» уникала відповіді...

 

Врешті-решт залякана господиня дістала зі сховку чотириста гривень. Коли відраховувала купюри, один з непроханих гостей гаркнув: «Давай всі чотириста!» Однак Марія заперечила: казали триста, отже триста.

 

«Міліціонери» погодилися на три сотні й, забравши гроші, швидко ретирувалися з помешкання. Звісно, «протоколу» вже не складали...

 

Трохи оговтавшись з переляку, пані Марія розповіла про пригоду сусідам. Ті одразу ж здогадалися, що невідомі гості не мають жодного стосунку до міліції, і зателефонували у чергову частину Тячівського райвідділу ГУМВС.

 

Подія для району доволі зухвала, тож на місце пригоди виїхало керівництво райвідділу міліції та досвідчені оперативники. Потерпіла детально описала кривдників, примовивши при цьому, що десь їх раніше вже бачила. Отже, шахраї місцеві! Розділившись на кілька груп, оперативники вирішили прочесати всі вулиці Тернова. Інтуїція підказувала: після отримання грошей зловмисники пішли гуляти у якийсь генделик. Так воно й було насправді.

 

Була вже глибока ніч, коли на одній з вулиць міліціонери побачили двох чоловіків. Обидва миттєво кинулися навтьоки, однак утекли недалеко. Підозрюваних доставили у чергову частину райвідділу. Тут з’ясували особи затриманих: це два брати із села Глибокий Потік Тячівського району, 25-річний Дмитро та 23-річний Іван.

 

Ідея швидкого збагачення прийшла братам у голову спонтанно. Довідалися про самотню жінку з Тернова. Припустили, що у старенької можуть бути гроші. Аби все виглядало «натурально», прикинулися міліціонерами. Міркували, що старенька побоїться мати справу з міліцією й віддасть гроші. Та й, гадали, соромно буде їй зізнатися сусідам, що її «покарала міліція»...

 

Частину грошей зловмисники встигли розтринькати, решту правоохоронці вилучили. За вимагання грошей та незаконне присвоєння владних повноважень проти них порушено кримінальну справу. Обидві статті тягнуть на серйозний термін покарання. Одного з псевдоміліціянтів заарештовано, інший брат знаходиться на підписці про невиїзд, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

 

Натомість працівники справжньої міліції радять громадянам: якщо у вашу оселю завітали підозрілі особи, називаючись представниками влади чи міліції, і при цьому вимагають від вас гроші, негайно телефонуйте на 102. Чим швидше ви це зробите, тим більше шансів, що шахраїв буде викрито.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.net обов’язкове!
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1140 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Изобретатели разработали роботизированные ноги
Инопланетяне общаются с помощью "космического Twitter`а"
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...