«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 12:01:05

Головна » 2009 » Травень » 20 » «Міліцейські Зорі» посміхнулися закарпатцям



«Міліцейські Зорі» посміхнулися закарпатцям
09:05:13
 
15-16 травня у Львові проходив Регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості колективів художньої самодіяльності ОВС України "Міліцейські Зорі-2009", у якому захищали честь своїх підрозділів делегації з п’яти західних регіонів.

 

На вокально-хореографічний конкурс делегація закарпатських правоохоронців, яку очолив начальник відділу УКЗ ГУМВС, підполковник міліції Тиберій Гомокі їхала з однією метою: показати все різноманіття самобутньої культури Срібної Землі, її неповторні етнічні співанки і мелодику, аналогам яких нема на інших українських теренах. Відтак таланти шукалися чи не в кожному міськрайвідділі Закарпаття, а сценарій виступу наших міліційних артистів складався у світлі багатожанровості та відтворення на сцені колориту Закарпаття.

 

Відкрив виступ духовий оркестр ГУМВС України у Закарпатті під керівництвом майора міліції Олександра Беловича, під урочисті фанфари якого на сцену вийшли ведучі співробітник УБОЗ ГУМВС, підполковник міліції Віра Данацко та старший прапорщик міліції Володимир Боршош. Ведучий, до речі, виступив на відбірковому турі фестивалю й в іншій іпостасі – як вокаліст, адже ужгородська публіка давно полюбила його милозвучний баритон і проникливе виконання українських естрадних творів. Зачарувала глядачів і донька заступника начальника Тячівського РВ ГУМВС підполковника міліції Івана Паша – Аліна, яка чудово виконала пісні сучасних закарпатських авторів. Справжнього фурору серед вибагливої львівської публіки наробили закарпатські леґіні – троїсті музики "Гомін Карпат" з Міжгірщини, які "врізали" стародавніх закарпатських пісень на баяні, гуслях та бубні. Направду покорила компетентне журі дзвінким голосом і артистичністю наймолодша учасниця конкурсу семирічна Ніколь, донька працівниці УДСО при ГУМВС Оксани Кузьмінської, а голова журі, народний артист України Павло Дворський навіть запросив дівчинку співати разом з ним під час гала-концерту. Запальні гуцульські співанки представниці Державної служби охорони Закарпаття Оксани Кузьмінської вразили глядацьку залу автентичною музикою та оригінальною манерою виконання. А музиканти-духовики з "Діксіленду" під керівництвом прапорщика міліції Томаша Гауптмана зачарували древній Львів джазом.

 

Після того, як гучно відгримів відбірковий тур фестивалю, перед журі, куди входив і заступник начальника ГУМВС України у Закарпатті, полковник міліції Володимир Петрицюк, постало нелегке завдання: призових місць – всього три, номінацій за наймайстерніше виконаний твір у тому чи іншому жанрі – не набагато більше, а обдарованих артистів у погонах – чимало. Проте така доля кожного конкурсу, за результатами якого мусять визначатися переможці. Делегацію закарпатських правоохоронців музичні судді нагородили в трьох номінаціях. "Відкриттям фестивалю" стала Аліна Паш з Тячева, "Найкращою співочою родиною" визнано маму і доньку Кузьмінських. "Приз глядацьких симпатій" дістався трьом Іванам з "Гомону Карпат": батькові і сину Криваничам з Міжгірщини та начальникові сектору УКЗ ГУМВС, капітану міліції Івану Павловичу. У загальному ж заліку за кількістю нагород Головне управління МВС України в Закарпатській області посіло третє призове місце, лаври першості ж поділили між собою волинські та івано-франківські правоохоронці. Тепер на лауреатів "Мліцейських Зорь-2009" чекає фінал, який невдовзі відбудеться в українській столиці.

 

 

Оксана Синаторська
 
Категорія: Україна | Переглядів: 563 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...