«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 00:12:21

Головна » 2009 » Травень » 20 » Єханурова відправляють у відставку



Єханурова відправляють у відставку
13:31:11
За корупцію.

 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернеться до президента Віктора Ющенка з проханням відправити Юрія Єханурова у відставку з посади міністра оборони.

 

Про це прем'єр заявила на засіданні уряду.

 

"Я як прем`єр-міністр переглянула всі акти, докази, і можу сказати: безпрецедентне корупційне поводження з бюджетними коштами. Це мій особистий висновок, на який я маю право. Тому я сьогодні надішлю на ім`я президента свій лист, додам всі акти, які у нас є, з проханням – так, як це передбачено Конституцією - подати подання у ВР на звільнення міністра оборони", - наголосила Тимошенко.

 

Одночасно вона має намір попросити Верховну раду прийняти відставку міністра оборони. "Я не хочу, щоб в уряді України була корупція. Ще раз підкреслюю, всі витрати по всіх міністерствах будуть перевірені", - зазначила прем'єр.

 

Тимошенко зробила заяву про відставку Єханурова після доповіді голови Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського про корупцію в Міноборони.

 

Сивульський, зокрема, розповів про незаконну зміну цільового призначення земель військового відомства та відмову від їх використання.

 

За інформацією голови КРУ, міністерство прийняло рішення про зміну цільового призначення 54 земельних ділянок, зокрема 53 рішення було прийнято з порушенням законодавства. Загальна площа цих земель становить 263 гектари, а вартість - майже 1 мільярд гривень.

 

Під час доповіді Сивульського між прем'єром і міністром оборони виник конфлікт. Тимошенко, почувши про протидію з боку Міністерства оборони в проведенні перевірки КРУ, поставила вимогу Сивульському написати службову записку і вказати в ній прізвища чиновників міністерства для подальшого направлення матеріалів у Генеральну прокуратуру.

 

Єхануров перервав Тимошенко в той час, коли вона давала відповідні доручення. "Перед тим, як все це зробити, ви спочатку послухайте: у Георгієшу (керівник Департаменту Міноборони) почали вимагати всі документи, які є в Міністерстві оборони. Їм відповіли: що конкретно вам потрібно? Йому надійшла команда: вибери всі необхідні документи, адже там кілька сотень тисяч документів, які функціонують усередині Міністерства оборони. Ми – специфічне міністерство, тому я вас дуже прошу! Я розумію всі ваші емоції, вам потрібно все це подати, і засоби масової інформації тут, ну втримайтеся трішки. Хай він (Сивульський) усе доповість, розповість усе, я щось скажу у відповідь, а потім далі ламатимете ось цю комедію", - звернувся до прем'єра міністр.

 

Тимошенко у відповідь попросила Єханурова утриматися від таких різких зауважень. "По-перше, я думаю, що комедія і ламати комедію будете ви, коли перед силовими структурами відповідатимете, тому я прошу на засіданні уряду слова підбирати. Я керуюся виключно фактами. І що стосується чиновників, які не надають Контрольно-ревізійному управлінню документи, я звертаюся до всіх міністерств, щоб ні в кого навіть не було такої спокуси, оскільки і по Георгієшу обов`язково на моє ім`я службову записку, і Петро Миколайович (Крупко), прошу підготувати на Генеральну прокуратуру викладення цієї ситуації, оскільки це буде в службовій записці", - доручила прем'єр.

 

Нагадаємо, на тому ж засіданні уряду Тимошенко звинуватила Міноборони у масштабних зловживаннях при закупівлі продуктів харчування і паливно-мастильних матеріалів для потреб військових.

 

Підставою для цього стала та сама доповідь голови КРУ Сивульського.

 

Ще у квітні Тимошенко звинувачувала Міноборони у земельних махінаціях, зокрема, у незаконному виділенні більше 200 гектарів землі в різних областях України.

 

В той же час, Єхануров неодноразово заявляв, що держбюджет на 2009 рік, сформований урядом Тимошенко, недостатній для армії та не дозволяє їй навіть мінімально розвиватися.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 557 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...