«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 12:33:01

Головна » 2009 » Травень » 21 » СБУ викрила на Сумщині бізнес на небіжчиках



СБУ викрила на Сумщині бізнес на небіжчиках
11:40:56
 
В Україні хабарі беруть за все - навіть за те, щоб провести в останню путь. На Сумщині вимагали гроші з родичів померлих за вчасну судово-медичну експертизу. Бізнес на небіжчиках викрили співробітники СБУ.

 

Володимир Борисович провідує могилку свого родича. 77-річний дідусь помер, але його ледве вдалося поховати вчасно. Судово-медичний експерт, що мав оглянути небіжчика, на горе родини не зважав.

 

Володимир Сахно, постраждалий: «И сразу же, прямо в квартире судмедэксперт сказал: сегодня 2-е число, я могу заняться им только после 5-го. Это сразу ввергло в шок. как после 5-го? А есть холодильник? Холодильник может быть занят, и он будет лежать мимо холодильника. А если что с ним случится? Ваши проблемы, надо решать. Вот после слов: ваши проблемы, я помню даже, что теще стало очень плохо».

 

У пані Тетяни інше горе, але схожі проблеми: на прозекторський стіл потрапив її колишній чоловік. Гроші судмедексперту поніс син.

 

Тетяна Ковальчук, постраждала: «Вечером заплатил 150 гривен, по 30 за сутки за хранение трупа в морге и 70 на материалы вскрытия. А утром отвез указанную сумму. Он считал, что так услуги оплачивает. 800 гривен, ему сказали, нужно сделать пластику лица. И 300 гривен, чтобы одеть покойного. Вот 1300».

 

Жінці ще й дешево обійшлося. Аби в Конотопському райвідділку судово-медичної експертизи тіло прийняли і вчасно провели розтин, родичам доводилося викладати до двох тисяч гривень.

 

Бізнес на небіжчиках заснував тутешній керівник. На власному місці почувався цілком розкуто. У розпал робочого дня правоохоронці застали його в спортивних штанях і розстебнутій сорочці.

 

Андрій Капустін, керівник Конотопського МВ СБУ: «Не подумали даже, что их кто-то будет задерживать на каком-то правонарушении. Это было поставлено на поток, и машина эта работала на протяжении не одного года».

 

Олександр Муравенко, конотопський міжрайонний прокурор: «Вони створювали такі умови, що люди змушені були платити ці кошти. Люди не були обізнані з тим, що платні послуги були скасовані. На даний час по справі допитано 30 чоловік, які дають показання про факти вимагання з них хабарів».

 

Правоохоронці кажуть - до них продовжують звертатися все нові постраждалі. Більшість людей передавала кошти за простою схемою – через санітара.

 

Віталій Герасименко, санітар: «Если ты пришел, значит должен выполнять поставленные функции: то-то и то-то. Нет – значит, пожалуйста, ворота открыты, никто не держит. Но работа есть работа, работать нужно. Я брал деньги от родственников и передавал заведующему».

 

Працівники СБУ підозрюють, що цим бізнес не обмежувався. Тут торгували ще й брехливими актами судово-медичної експертизи.

 

Андрій Капустін, керівник Конотопського МВ СБУ: «Изъяты компьютеры, на которых печатались акты, переделывались. То есть человек погибал от какого-то криминального преступления, а они делали, как бы это бытовой. Это в процессе следствия всё будет установлено, задокументировано и передано в суд».

 

Наживалися, виряджаючи людину в останній путь, і проклали собі дорогу до в’язниці. Керівник судово-медичної експертизи проведе за ґратами щонайменше п’ять років.
 
 
 
Категорія: Таке життя | Переглядів: 633 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...