«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:38:40

Головна » 2009 » Травень » 22 » Закарпаття: Полковник міліції Петро Буц – про охорону порядку на вулицях



Закарпаття: Полковник міліції Петро Буц – про охорону порядку на вулицях
14:11:26
 
Цей рік міністерство внутрішніх справ України оголосило роком патрульної служби. І недарма.  Адже саме «пеесникам» доводиться щоденно охороняти правопорядок на вулицях населених пунктів, у громадських місцях та під час проведення масових заходів. Не є таємницею, що у зв’язку з погіршенням економічно-соціального становища суспільства зростає рівень злочинності.

 

Та завдяки первентинним заходам ОВС криміногенна ситуація у нашому спільному домі поступово стабілізується. Про пріоритети в роботі підрозділів громадського блоку міліції днями журналістам розповів начальник відділу громадської безпеки ГУМВС полковник міліції Петро Буц.

 

- В останні місяці минулого року, коли почалася економічна криза, в області рівень злочинності помітно зріс. Кількість злочинів збільшилася на 12,1 відсотка. Керівництво Головного управління внутрішніх справ вжило конкретних заходів задля стабілізації ситуації. Зокрема, у січні почергово були проведені комплексні оперативно-профілактичні відпрацювання в Ужгороді, Мукачеві та інших населених пунктах. До цих заходів залучалися співробітники ГУМВС, сусідніх міськрайорганів. І позитивні результати не забарилися, -- розповідає Петро Буц. – Ось і тепер такі заходи проводяться в Ужгороді. До них залучаються працівники галузевих служб та підрозділів ГУМВС, що дає змогу виставляти більше нарядів у вечірній час на вулицях міста. За чотири місяці ц.р. побільшало злочинів, скоєних у громадських місцях (на 5,7%), у т.ч. на вулицях (3,1 відсотка).

 

Петро Петрович зауважив, що працівники  патрульної служби міліції розкрили 44 злочини, зокрема крадіжки, грабежі, хуліганства тощо. Водночас полковник міліції звертається до краян з проханням не залишатися байдужими, коли вони стають мимовільними свідками якихось протиправних дій. Як приклад, було у випадку, що  трапився недавно в Мукачеві. Глибокої ночі мешканець однієї з багатоповерхівок обласного центру почув якісь дивні звуки у квартирі, де на той час ніхто не проживав. Чоловік відразу зателефонував у міліцію. Невдовзі на місце пригоди прибули працівники патрульної служби і затримали двох зловмисників, які проникли в квартиру і намагалися скоїти крадіжку.  
 
 - Якщо б той мукачівець не проявив громадську свідомість, постраждали б невинні люди, а через кілька годин розкривати злочин було б значно важче, - резюмує Петро Буц.

 

Спокій у містах та селах забезпечують також працівники ще одного важливого підрозділу громадської міліції – дільничні інспектори. За чотири місяці ц.р. «шерифи» викрили 24 злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, 42, які стосуються носіння чи зберігання незареєстрованої зброї, за різні правопорушення накладено 5391 протокол тощо.

 

Звичайно, впливає на криміногенну ситуацію і поведінка раніше судимих осіб. Робота з цією категорією громадян входить в обов’язки «шерифів». Так звані адміннаглядні особи мають певні обмеження у повсякденному житі, щоб їхня поведінка була контрольованою. Але не всі з них хочуть дотримуватися вимог, регламентованих законодавством.

 

- Зокрема, на порушників працівники служби ДІМ наклали 108 адміністративних протоколів, - продовжує Петро Буц. – За ініціативою міліції судами встановлено в ц.р. адміністративний нагляд щодо 90 осіб, які формально за ознаками судимостей підпадають під дію Закону України «Про адміністративний нагляд».

 

Особливо зайняті правоохоронці громадського блоку міліції у святкові дні, під час забезпечення правопорядку, коли в області перебувають високопосадові державні особи, зарубіжні гості. Навіть проведення футбольних матчів у сільській місцевості, дискотек чи інших масових заходів не обходяться без дільничних та «пеесників».

 

Однак на сьогодні патрульна служба наявна тільки у 7-ми із 15-ти міськрайорганах області, - зауважує полковник міліції. -  Добре було б встановити камери відеоспостереження на вулицях і площах населених пунктів краю. У Мукачеві, наприклад, встановлено 76 відеокамер,  19 - у Тячеві, у Сваляві – 3 та одна в Рахові. Це допомогло уже розкрити чимало злочинів. Хоча, звичайно, це недостатньо. Начальник ГУМВС Павло Кононенко звернувся до губернатора області, очільників найбільших населених пунктів краю з відповідними пропозиціями щодо сприяння у встановленні відеокамер.  

 

На закінчення Петро Буц відповів на запитання журналістів.

 

Михайло ПИСКАЧ
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 792 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...