«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 03:22:09

Головна » 2009 » Травень » 22 » Закарпаття: Міносвіти перевіряло наші виші. Декого позбавлять ліцензій



Закарпаття: Міносвіти перевіряло наші виші. Декого позбавлять ліцензій
18:47:22
У п’ятницю, відбулося засідання регіональної громадської експертної комісії Державної акредитаційної комісії в Закарпатській області.
 
Йшлося про підсумки роботи комісії Міністерства освіти і науки України, яка перевіряла відокремлені підрозділи вищих навчальних закладів, розташованих у Закарпатській області, на предмет дотримання ліцензійних умов.

 

За тиждень роботи представниками комісії було перевірено 9 відокремлених підрозділів вищих навчальних закладів – Закарпатський інститут ім. Августина Волошина Міжрегіональної академії управління персоналом, Берегівський факультет Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка, навчально-консультаційний центр Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка у м. Хуст, Хустський навчально-консультаційний центр Інституту дистанційного навчання національного університету «Львівська політехніка», Свалявський заочний факультет Національного університету харчових технологій, Свалявський навчально-консультаційний центр Тернопільського національного економічного університету, Рахівський навчально-консультаційний центр Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Закарпатський навчально-консультаційний центр Рівненського національного університету водного господарства і природокористування у м. Виноградів, Міжгірський консультаційний центр Європейського університету.

 

Представники комісії, підбиваючи підсумки роботи на Закарпатті, озвучили найбільш характерні порушення, що були зафіксовані у відокремлених підрозділах вищих навчальних закладів. Це в першу чергу порушення, які стосуються кадрового забезпечення, якості надання освітніх послуг та матеріально-технічної бази. Найбільше порушень виявлено у Закарпатському інституті ім. А. Волошина Міжрегіональної академії управління персоналом. За всіма спеціальностями, за якими в закладі здійснюється підготовка фахівців, рівень кадрового забезпечення викладачами з вченими ступенями становить від 2 до 35 відсотків норм. Є в інституті і проблеми із забезпеченням студентів підручниками та комп’ютерами.

 

– В цьому закладі зафіксовані випадки, коли один викладач читав лекції з тринадцяти дисциплін, – повідомила провідний спеціаліст Державної інспекції навчальних закладів Міносвіти Тетяна Ємець. – Після проведених контрольних зрізів студенти закладу показали майже «нульову» успішність.

 

Комісією було прийнято рішення пропонувати Державній акредитаційній комісії позбавити заклад права на проведення освітньої діяльності. При цьому, як повідомив заступник голови експертної комісії, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Михайло Мотильчак, студенти матимуть можливість після відповідної атестації якості їхніх знань продовжити навчання у вищих навчальних закладах регіону, що мають відповідну ліцензію.

 

У Берегівському факультеті Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка представники комісії зафіксували невідповідність правовому статусу. Наразі заклад діє лише як навчально-консультаційний центр без відповідних прав, які має факультет. На усунення недоліків дано 3 місяці.

 

Як повідомив голова комісії Василь Брензович, ще один заклад, в якому планувалося провести перевірку, – Міжгірський консультаційний центр Європейського університету – днями буде закрито. Рішення про це прийнято керівництвом закладу.

 
В інших відокремлених підрозділах вищих навчальних закладів було виявлено незначні порушення, на їх усунення комісія дала відповідний час.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 529 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...