«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 18:18:57

Головна » 2009 » Травень » 22 » Закарпаття: Губернатора краю чекають на святі в угорському містечку Ойок



Закарпаття: Губернатора краю чекають на святі в угорському містечку Ойок
19:26:19
 
Закарпаття в силу свого унікального геополітичного положення, має широкі можливості у галузі транскордонного співробітництва. Саме територією області пролягає лінія Державного кордону України з країнами − членами ЄС і НАТО: Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, що дозволяє не в теоретичному, а практичному вимірі в ході реального співробітництва на регіональному рівні напрацьовувати механізм взаємовідносин з Євросоюзом і НАТО.

 

Безперечно, для Закарпаття сполучним мостом з рештою держав Європи є прилеглі регіони сусідніх країн − Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі. Облдержадміністрацією та обласною радою встановлено прямі зв’язки з державними органами управління сусідніх областей країн – членів Євросоюзу, укладено і підписано рамкові угоди про співробітництво у сфері економіки, освіти і культури. Закономірно, що Закарпаття, Саболч−Сатмар−Березька область Угорщини, Кошицький та Пряшівський краї Словаччини мають серйозні напрацювання і багатий досвід взаємного співробітництва в економічній, соціальній та культурно-освітній сферах.

 

Точок докладання спільних зусиль дуже багато, що підтвердила і міжнародна конференція «Україна в сучасному вимірі транскордонного співробітництва. Нові можливості для регіонів», що цими днями відбулася в Ужгороді. Коло питань, які розглядались на конференції, стосувались як сталого розвитку екосистем прикордонних територій, законодавчого та нормативного забезпечення транскордонного співробітництва, так і пошуку фінансових можливостей у цій сфері через реалізацію спільних проектів тощо.

 

Як відомо, Закарпатська область є активним учасником змішаних міжпарламентських та міжурядових українсько-угорської, українсько-словацької та українсько-польської комісій. Вже в червні на Закарпатті планується провести засідання двох міжурядових комісій із транскордонного співробітництва – українсько-угорської та українсько-словацької.

 

Питання, які виноситимуться на міжурядову українсько-угорську комісію, розглядатимуть і цієї суботи, 30 травня. Цього дня в угорському містечку Ойок відбудеться День добросусідства прикордонних областей – Закарпатської і Саболч-Сатмар-Березької. На запрошення угорської сторони у святі візьме участь і делегація із Закарпаття на чолі з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші та головою облради Михайлом Кічковським. Запланована зустріч Олега Гаваші зі співголовою угорської частини міжурядової українсько-угорської комісії з питань транскордонного співробітництва.
 
 
 

 

 

 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 501 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...