«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 09:08:41

Головна » 2009 » Травень » 25 » Закарпаття: КРУ області перевіряло діяльність Мукачівського психоневрологічного інтернату



Закарпаття: КРУ області перевіряло діяльність Мукачівського психоневрологічного інтернату
12:36:09
Працівники відділу контролю у сфері соціального захисту населення КРУ в Закарпатській області завершили ревізію фінансово-господарської діяльності Мукачівського психоневрологічного інтернату № 1.
 
Ревізія проведена за останні два з половиною роки відповідно до планів роботи на І квартал поточного року.

 

У процесі проведення ревізії виявлено фінансових порушень на загальну суму 69,2 тис. грн., в тому числі нецільове використання бюджетних коштів – 16,3 тис. грн.; операції з ресурсами, проведені з порушеннями законодавства, що призвели до їх втрат  – 19,3 тис. грн.; інші фінансові порушення – 32,9 тис. грн..

 

Ревізори виявили такий факт. Кошти, які надходять від Пенсійного фонду в установу як частина пенсій підопічних, які там перебувають, мали б використовуватися на поліпшення умов перебування в установі престарілих, дітей та інвалідів, проте ці надходження (11 тис. грн.) використали в інтернаті в неправильному порядку: зокрема, їх витратили на оплату послуг та інших  видатків, придбання обладнання і предметів  довгострокового  користування (на заправку картриджа, повірку газового лічильника, придбання принтера, похоронні послуги та ремонт мережі), а не на поліпшення умов перебування в установі престарілих, інвалідів та дітей, як це передбачається відповідними урядовими постановами.

 

Крім того, як з’ясували контролери-ревізори, майже за три роки ревізії в інтернаті всупереч нормативним документам проведено видатки на харчування працівників інтернату на загальну суму 5,16 тис. грн. Вказані кошти працівниками інтернату відшкодовувалися безпосередньо в касу установи, здавалися в банк і в подальшому використовувалися на інші потреби установи, попри те, що мали витрачатися на проведення видатків на харчування підопічних інтернату.

 

Ще одне порушення виявлене у сфері нарахування та виплати зарплат та премій. Так, за ці роки працівникам Мукачівського психоневрологічного інтернату №1 незаконно виплатили зарплату на суму 7,5 тис. грн. Внаслідок  допущених порушень було зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на суму 2,69 тис. грн.

 

І майже типове для більшості об’єктів фінансове порушення — завищення вартості виконаних робіт. Ревізією встановлено, що трьома підрядниками завищено вартість виконаних ними ремонтно-будівельних робіт в інтернаті, на загальну суму 8,91 тис. грн.

 

Також у ході ревізії встановлений факт завищення балансової вартості основних засобів на загальну суму 32,9 тис. грн.

 

Необхідно зазначити, що в ході проведення ревізії вжитими заходами забезпечено відшкодування  фінансових порушень на загальну суму 48,2 тис. грн., у тому числі 14,6 тисяч незаконних витрат.

 

За результатами проведення ревізії посадових осіб Мукачівського психоневрологічного інтернату №1 притягнуто до адміністративної відповідальності. За допущені порушення бюджетного законодавства до установи застосовані фінансові санкції. Матеріали ревізії передані до прокуратури Закарпатської області.
 
 
 

 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 538 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...