«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 13:54:41

Головна » 2009 » Травень » 25 » Росія не дає Україні кредит, тому що його витратять на вибори



Росія не дає Україні кредит, тому що його витратять на вибори
13:53:53
 
Під час останньої зустрічі Тимошенко та Путіна стало зрозуміло, що Україна не отримає від РФ 5 млрд дол. Росіяни не хочуть фінансувати українські вибори.
 
Росія не дасть Україні кредит у 5 мільярдів доларів через побоювання, що ці гроші поділять між собою всі кандидати у президенти України та витратять їх на виборчу кампанію.

 

Про це стало відомо після зустрічі прем'єрів України та РФ Юлії Тимошенко та Володимира Путіна, що відбулася у столиці Казахстану Астані 22 травня.

 

Саме після цієї зустрічі стало відомо, що 5 мільярдів доларів, які Україна просила в РФ на газ, вона, швидше за все, не отримає. Росія відмовила у наданні грошей через високу ймовірність того, що вони будуть витрачені на президентську виборчу кампанію, причому не одного кандидата, а відразу всіх.

 

Крім того, на думку багатьох, після цієї зустрічі стало очевидно й те, що у вирішальну стадію вступила боротьба за газотранспортну систему України.

 

Головна розмова голів двох урядів точилася навколо проблеми закачування російського газу в українські підземні сховища. "Я упевнена, що ми знайдемо взаєморозуміння в тому, як закачати газ в підземні сховища. Це важливо для всіх, а не лише для України", - заявила з цього приводу Тимошенко. Ці її слова Путін сприйняв, як газовий шантаж.

 

Зустріч Тимошенко і Путіна була дуже короткою та, судячи з життєствердного вигляду українського прем'єра, безрезультатною.

 

Це підтвердив і сам Путін, який наголосив, що в умовах кризи складно знайти 5 мільярдів на закупівлю Україною газу для своїх підземних сховищ. Російський прем'єр був переконаний, що грошей на повернення цієї позики в України просто не буде.

 

Експерти зробили із зустрічі двох прем'єрів висновок про те, що саме зараз для України настав час вирішувати з ким вона разом зі своєю газотранспортною системою - з Росією чи Євросоюзом.

 

Нагадаємо, про те, що Україна швидше за все не отримає російського кредиту, 20 травня заявив заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін. Втім, пізніше той само Панкін спростував попередню інформацію та заявив, що Україна ще має шанси отримати кошти від Росії.

 

Кредит Україні потрібен передусім для того, щоб вчасно розраховуватися за російський газ і закачати його у свої сховища. Нещодавно сумнів у платоспроможності України, зокрема в тому, що вона зможе розраховуватися за спожите блакитне паливо, висловив президент РФ Дмитро Мєдвєдєв.

 

З огляду на це, Юлія Тимошенко збирається найближчим часом зустрітися з європейськими колегами та обговорити з ними виділення Україні кредиту для оплати газу.

 

Отримання цих грошей може захистити Україну від нових "газових воєн" з Росією та стабілізувати ситуацію в енергетичному секторі, вважають у команді Тимошенко.

 

Нещодавно Україна отримала другий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду - 2,85 мільярда доларів. Зараз МВФ розглядає питання про надання Україні третьої частини кредитних грошей.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 589 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...