«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 06:59:35

Головна » 2009 » Травень » 25 » «Живий»товар затримали на Закарпатті



«Живий»товар затримали на Закарпатті
18:12:46
 
Продаж наркотиків, зброї, ігробізнес, як відомо, приносять шалені гроші. Не менш прибутковою справою є й торгівля людьми. Тому й не дивно, що окремі особи, незважаючи на чималий ризик, продовжують займатися переправленням «живого» товару за кордон. Щоб запобігти цьому ганебному явищу, правоохоронці проводять оперативно-профілактичні заходи.

 

Нещодавно завершилася загальнодержавна профілактична операція під умовною назвою «Мігрант». Як свідчать результати відпрацювання, ділків охочих заробити на торгівлі «живим» товаром, на жаль, вистачає.

 

Ще у березні працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС отримали оперативну інформацію про те, що на території Ужгородського району невідомі особи мають намір підпільно провести через кордон значну кількість вихідців з країн Південно-східної Азії. Керівник підрозділу Володимир Поляк створив групу з числа досвідчених оперативників, котрим поставив завдання: не тільки затримати нелегальних мігрантів, а й  неодмінно виявляти організаторів злочинного бізнесу та перевізників.

 

Працівники міліції виїхали у село Паладь-Комарівці, де за їхньою інформацією, повинні були рухатися в бік кордону «нелегали». Не доїжджаючи до цього населеного пункту, міліціонери зауважили людей специфічної зовнішності. Азіатів затримали. А невдовзі у сильця правоохоронців потрапили й три молодики з Ужгородщини, 32-річний Василь, 23-річний Золтан та 27-річний Іван. Як з'ясувалося під час розслідування, саме ці хлопці й були причетні до переправлення нелегальних мігрантів у країни Євросоюзу. Після завершення справи ділки за кожну «душу» мали отримати 1500 доларів.

 

Тим часом правоохоронці проводили відпрацювання ще кількох оперативних інформацій. Одна з них стосувалася жителя Чернівецької області, котрий нібито також був причетний до переправленням «живого» товару за кордон. Щоправда,  буковинець надавав перевагу громадянам Молдови, котрі вирішили шукати щастя в Європі. Закарпатські міліціонери уважно відстежували кримінальну схему, за якою працював  молодик.

 

З'ясувалося: 30-річний Сергій зустрічав молдован у Чернівцях, тут формував групи, домовлявся  про тимчасове житло. Далі буковинець виходив на закарпатських людей, аби ті допомогли мігрантам нелегально перейти кордон. За одну людину, котра опинялася на території Євросоюзу, Сергій отримував від 2 до 2,5 тисяч євро. «Гонорар» опинявся у гаманці бізнесмена лише тоді, коли з-за кордону надходило відповідне телефонне повідомлення. З цих грошей, звісно, Сергієві доводилося дещо давати іншим особам за послуги.

 

Щоб затримати «нелегалів» з Молдови, до працівників міліції приєдналися й прикордонники. У кількох місцях були влаштовані своєрідні пастки. Саме затримання відбулося швидко. Ні молдовани, ні їхні перевізники не мали найменших шансів для втечі. Чернівчанин пояснив: хотів заробити гроші, бо у нього фінансова скрута. Враховуючи, що протягом місяця по кілька разів він водив не менше трьох-чотирьох осіб, то економічна криза йому аж ніяк не загрожувала. До того ж, міліціонери припускають:  цим ремеслом він  займається вже не один місяць.

 

Ще одне затримання провели працівники ВБЗПТЛ в обласному центрі. Оперативники довідалися, що в Ужгороді півроку діє злочинне угруповання з дев’яти чоловік. Кожен з членів «бригади» мав  свою визначену конкретну роль. На відміну від попередніх «бізнесменів» ужгородські ділки «спеціалізувалися» на афганцях. Товар доставляли їм з Одеси. Тут «нелегали» сідали на потяг (один з організаторів заздалегідь домовлявся їм про окремі купе, звідки іноземці всю дорогу боялися висунути носа). Потім виходили у Батєві. «Гостей» одразу забирали «бусиками» на пероні, поселяли у непримітні місця, утримували до тих пір, поки афганці не перетинали кордон. Такса за одного «нелегала» сягала півтори тисячі доларів.

 

Нещодавно вечірньої пори за однією з адрес у самісінькому центрі Ужгорода несподівано завітали оперативники. Під час огляду приміщення стражі порядку виявили на горищі п'ять громадян Афганістану без жодних документів. Крім азіатів, правоохоронці затримали в будинку і кількох місцевих організаторів та переправників, серед яких, до речі, була жінка. Отож плани потрапити в Італію через Угорщину в мігрантів залишилися лише у мріях. Їх затримали безпосередньо перед відправленням...

 

Але й це ще виявилося не все. Під час подальшого відпрацювання працівники ВБЗПТЛ ГУМВС з'ясували: згадана група на Ужгородщині переховує й інших афганців. «Нелегалів» невдовзі затримали. Попалися також два місцеві перевізники.

 

Загалом з початку цього року за торгівлю «живим» товаром порушено 12 кримінальних справ.

 

Іван ЛАДЖУН
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 533 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...