«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 09:57:54

Головна » 2009 » Травень » 26 » В Януковича знайшли травму, отриману на виборах



В Януковича знайшли травму, отриману на виборах
17:41:06
Перспектива об’єднання БЮТ і Партії регіонів є найбільш реалістичною за усі попередні етапи переговорів.
 
Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов в коментарі УНІАН.

За його оцінками, зараз "є два фактори, які роблять вірогідність мегакоаліційного сценарію більш високою".

По-перше, вважає експерт, це усвідомлення ризиків для лідера БЮТ Юлії Тимошенко і лідера Партії регіонів Віктора Януковича у самостійній президентській кампанії у разі набирання рейтингової динаміки і перспектив Арсенія Яценюка перемогти на виборах.

На його думку, "Тимошенко боїться, що вона може програти перший тур Яценюку,... а Янукович боїться просто, по-своєму, програти".

За словами Карасьова, у лідера Партії регіонів "є психологічна, і навіть екзистенційна травма", пов’язана з 2004 роком, коли, як вважає Янукович, у нього "вкрали перемогу" на президентських виборах. Тому, на думку політолога, лідер "регіоналів" "панічно боїться програти", до того ж він розуміє, що поразка у 2010 році не дає йому шансів на повернення у велику політику.

Другий чинник, за оцінкою Карасьова, економічний і пов’язаний з дефіцитом коштів на виборчу кампанію та намаганнями бізнесменів, що є в обох політичних силах, мінімізувати наслідки економічної кризи для своїх підприємств.

Стосовно заяви Литвина виступити гарантом у переговорах і домовленостях між Партією регіонів і БЮТ, то Карасьов вважає її свідченням розуміння спікером реальності такого кроку і тим, що голова ВР "боїться залишитися за бортом нового коаліційного корабля".

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв дотримується протилежної думки. Він вважає об’єднання БЮТ і Партії регіонів у парламенті нереальним, тому що всі консультації цих двох політичних сил є кулуарними, такими, що не мають легітимного ступеня, бо не спираються на відповідні рішення офіційних органів партій.

Тестовим завданням, за його словами, є розробка спільних пропозицій по внесенню змін до Конституції, що він вважає малоімовірним і малореальним. "А відповідно й коаліція залишається більше інформаційним міфом", - додав політолог.

"Литвин дуже зацікавлений у збереженні нинішнього складу парламенту, а це можливо у разі, якщо відбудеться хоча б тимчасовий компроміс Партії регіонів і БЮТ. Тому він і змінив свою позицію", - зазначив Єрмолаєв.

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що Партія регіонів і БЮТ демонструють недостатню гнучкість та відповідальність для знаходження компромісу.

За його словами, радикальним варіантом домовленостей між цими політичними силами було би внесення змін до Конституції України у частині виборів Президента України у парламенті. Як сказав експерт, ці політичні сили не зацікавлені у таких змінах, бо йдеться про суттєве послаблення повноважень Президента України, а їхні претенденти на президентський пост не готові піти на це.
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 723 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...