«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 15:01:44

Головна » 2009 » Травень » 27 » На Закарпатті запрацює ще один санаторно-туристичний центр



На Закарпатті запрацює ще один санаторно-туристичний центр
12:14:57
 
Попри кризу туристично-рекреаційна галузь краю розвивається. Свідченням тому стане і відкриття ще одного оздоровчого закладу. Санаторно-туристичний комплекс "Боржава", який знаходиться неподалік села Довге, на початку червня справлятиме новосілля. З новим оздоровчим комплексом цього вівторка ознайомився голова облдержадміністрації Олег Гаваші.
 
Колись тут працював пансіонат "Факел", але потім без господаря тривалий час занепадав. Зараз у закладі завершуються останні підготовчі роботи. Реконструкція «Боржави» тривала майже чотири роки, інвестори вклали понад 24 мільйони гривень. За словами генерального директора Асоціації санаторно-курортних закладів «Санатор» Олега Уварова, "Боржава" одночасно зможе прийняти понад 150 відпочиваючих. Для цього облаштовано 70 номерів, збудовано невелике котеджне містечко.

 

Заклад розрахований на відпочиваючих середнього класу. Попри це є в санаторії і 15 «соціальних» номерів та понад двадцять – класу «люкс». Профіль лікування – захворювання кишково-шлункового тракту та опорно-рухового апарату. До послуг відпочивальників буде запропоновано п’ять видів мінеральних вод («теплиця», «кушницька № 876», «кушницька № 12-1», «боржавська» та «оленівська») і… закарпатське вино, яке, як відомо, у певних дозах теж має цілющу силу. Оздоровленню сприятиме і цілий спектр сучасних медично-оздоровчих процедур, чудові умови проживання.

 

На території санаторію облаштовано літній амфітеатр, сучасний конференц-зал тощо, що дозволить проводити тут різного роду культурницькі заходи. За словами Олега Уварові, зацікавленість закладом зі сторони туристів надзвичайно висока, чимало путівок на літній сезон вже розкуплено.

 

У планах керівництва – відкриття на базі конеферми, яку Олег Уваров створив неподалік, школи верхової їзди. Наразі з Чудського конезаводу вже закуплено шість верхових рисаків породи німецький трикен. У школі відпочивальникам пропонуватимуться триденні курси їзди на конях. Навчатися верховій їзді матиме змогу і дітвора з навколишніх сіл. До слова, завдяки новому санаторію матиме хороший зиск і Довжанська селищна рада: зростають надходження в бюджет, в санаторії знайшли роботу понад 120 чоловік тощо.

 

– В нашому санаторії в лікувальних цілях практикуватиметься іппотерапія, – розповідає керівник закладу. – Кінь – унікальний «живий тренажер», який приводить в тонус одразу всі м’язи наїзника. Іппотерапію застосовують насамперед в лікуванні легких форм церебрального паралічу. Завдяки цій унікальній терапії поліпшуються функції вегетативної системи, можливо відкоректувати фізичні недоліки людини.

 

За словами Олега Уварові, асоціація «Санатор» і надалі планує інвестувати в туристично-рекреаційну галузь Закарпаття.

 

– Наша компанія працює в багатьох куточках України, але чи не найкращі умови для інвестування саме на Закарпатті. Тому в майбутньому будемо розширювати мережу санаторно-туристичних закладів у цьому краї, – відзначив Олег Уваров, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 571 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...