«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 08:11:27

Головна » 2009 » Травень » 27 » Закарпаття: Обласна влада «тисне» на сільських голів



Закарпаття: Обласна влада «тисне» на сільських голів
18:56:09
Заява фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді з приводу тиску обласної влади на представників громад та сільських голів.

 

Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді заявляє про безпрецедентний адміністративний тиск з боку обласного керівництва Закарпаття на представників місцевих громад та сільських голів .

 

Йдеться зокрема про факти тиску на голів районних та сільських рад області, які мали місце напередодні Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів, до участі у якій були запрошені всі сільські голови області та голови районних рад.

 

На першу в історії України нараду такого масштабу, яка відбулася 23 травня в Міжнародному виставковому центрі в Києві за участі Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, всіх міністрів та близько 10 тисяч сільських голів з усієї країни, з нашої області були запрошені та попередньо зареєструвалися 332 делегати. Внаслідок деструктивної позиції керівництва області та голів райдержадміністрацій, які шляхом настійливих прохань, погроз та залякувань відмовляли людей від участі в нараді, від Закарпаття з 332 делегатів були присутні тільки близько 70.

 

При цьому із Мукачівського, Воловецького та Тячівського району на нараді не було жодного представника, хоча раніше зареєструвалися чисельні делегації. Ті ж голови сільрад, які все ж знайшли в собі мужність й поїхали на нараду, в один голос стверджували, що тиск з боку РДА мав місце. Крім того, з 13 голів районних рад на нараду насмілилися поїхати тільки троє.

 

Показовим є той факт, що в інших областях нараду сприйняли адекватно й місцева влада усіляко сприяла участі сільських голів в цьому заході, відтак з усіх областей, крім Закарпаття, на нараді були присутні понад 70 % з тих, хто зареєструвався. Від нашої ж області було ледве 20 % від загальної кількості сільських голів. При цьому не можна списати це на відсутність грошей на поїздку до Києва, оскільки кошти для цього були завчасно переведені на рахунки відповідних рад.

 

Таким чином, нарада, яка тривала понад 5 годин, й на якій було обговорено та узгоджено понад 20 найнеобхідніших для розвитку села та місцевого самоврядування проектів законів та нормативних актів, була фактично саботована представниками Закарпаття через якісь ефемерні політичні спекуляції обласної влади.

 

З огляду на ситуацію, що склалася в краї, фракція Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді заявляє про неприпустимість дій керівництва області, направлених на конфронтацію та деструктив задля досягнення сумнівних політичних цілей представниками однієї політичної сили, а груба політизація місцевого самоврядування, тиск і залякування голів місцевих територіальних громад регіону, агітація проти співробітництва з діючим Урядом межують з антидержавницькою позицією і діями.

 

Вважаємо, що особи, які вдаються до подібних дій, не мають права обіймати посади в державних органах влади. Дії посадовців, які дискредитують владу та нехтують демократичними цінностями, мають отримати належну оцінку вищого керівництва держави та правоохоронних органів.

 

Голова фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 624 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...