«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 10:03:40

Головна » 2009 » Травень » 31 » Закарпатcька міліція затримала декілька груп перевізників «живого» товару



Закарпатcька міліція затримала декілька груп перевізників «живого» товару
13:27:44
 
Нещодавно на Закарпатті міліція затримала кілька груп перевізників "живого" товару. А днями у сильця правоохоронців знову потрапили громадяни, які вирішили заробити на переправленні «нелегалів» за кордон. 
 
До свого незаконного «бізнесу» організатори частенько намагаються залучити навіть неповнолітніх. Особливо в гірських районах. Адже тоді у них є шанс уникнути кримінальної відповідальності. Кілька жителів Ужгородщини до своїх справ неповнолітніх не залучали, діяли дещо по-іншому. Однак все по-порядку.

 

Спершу міліціонерам надійшла інформація про те, що молодики мають намір зустріти мігрантів та переправити їх у країни Євросоюзу. Окрім цього, співробітникам ВБЗПТЛ ГУМВС стало відомо: за кожну особу з азіатської країни була чітко визначена такса – 1500 "зелених". До справи, зазвичай, організатори залучали кількох людей.

 

Для виявлення та затримання торговців "живим" товаром створили групу з числа досвідчених оперативників. Належало, насамперед, встановити осіб, котрі займаються цим незаконним промислом. Після проведення низки відповідних заходів у поле зору працівників ВБЗПТЛ ГУМВС потрапили кілька молодиків, котрі, як пізніше з'ясувалося, й спеціалізувалися на переправленні нелегальних мігрантів за кордон. Правоохоронці уважно відстежували кожен крок підозрюваних, збираючи по крупинках інформацію про їхню діяльність. Так оперативники довідалися, що іноземних громадян супроводжуватиме легковик, звідки відслідковуватимуть, чи немає на дорозі міліцейських постів. Щоб не трапилося проколу, врахували всі, здавалося б, дріб'язкові деталі. Коли міліціонери мали необхідні докази вини підозрюваних, прийняли рішення про їх затримання. До справи, крім працівників карного розшуку, залучили співробітників Державтоінспекції та військовиків Чопського прикордонного загону.

 

...Пізно ввечері автомобіль «Дейво» мчав дорогою у бік Чопа. У селі Велика Добронь співробітник ДАІ відповідним жестом наказав йому зупинитися. Авто з'їхало на узбіччя. Іномарку несподівано оточили люди, котрі представилися працівниками міліції. Пасажирів і водія попросили вийти й пред'явити документи. Водій помітно занервував, і було від чого. У салоні легковика знаходились четверо громадян Пакистану, котрі не мали при собі жодних документів. Тому іноземним "гостям" довелося пересісти в оперативну машину.

 

Крім мігрантів, затримали перевізників та організатора каналу– Романа. Коли працівники міліції попросили його показати документи, той став клеїти з себе дурника. Навіть більше… пред'явив довідку про неосудність. З усього видно, молодик серйозно готувався до зустрічі з правоохоронцями.

 

Під час розслідування з’ясували: ця група діяла досить організовано, кожен з її учасників мав чітко визначені функції. Роман, як організатор, займався приїздом азіатів з Одеси на Закарпаття з подальшим їх переправленням за кордон. Які суми грошей бізнесмени отримували за "живий" товар, можна тільки здогадуватися. Правоохоронці сумніваються, що "білий квиток" допоможе Романові, як мовиться, вийти сухим з води. Адже сам він жодним чином не схожий на людину з психічними вадами.

 

За цим фактом порушено кримінальну справу. Проводиться слідство.

 

Іван ЛАДЖУН,

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 669 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...