«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 02:59:02

Головна » 2009 » Червень » 15 » Українська міліція за 9 місяців закатувала трьох людей



Українська міліція за 9 місяців закатувала трьох людей
08:37:52
 
Жорстоке поводження з в'язнями - хвороба вітчизняних правоохоронців.

 

До Генпрокуратури на килим викликали міліціонерів. Головні претензії - в Україні абсолютна більшість кімнат для тимчасового тримання радше нагадують камери для тортур - у них немає туалетів і навіть рукомийників.

 

Жорстоке поводження з в'язнями - це хвороба вітчизняних правоохоронців.

 

Смерть на допиті в Кіровограді, катування підозрюваного у Прилуках і загибель арештанта під час слідчих дій в Умані. За останні дев’ять місяців тричі люди з відділень міліції потрапляли на той світ.

 

Бізнесмена Олега Пархоменка з Умані міліціянти затримали начебто за нецензурну лайку. 10-ть діб адмінарешту вже добігали кінця. Утім, замість райвідділку, родичі знаходять рідного в морзі.

 

Зламаний ніс і гематоми по всьому тілу. Рідну людину ледь упізнали. Та ще й забирають із боєм. Смерть цього чоловіка лікарі констатували за містом. Близькі уманського бізнесмена впевнені - його вивозили катувати в ліс. Проте, Пархоменко навідріз відмовився брати на себе торічне викрадення трактора.

 

Життя цього бізнесмена-аграрія обірвалось у Прилуцькому УБОЗі. Спортсмен не витримав наполегливого допиту.

 

Сергія Кунцевського люди в масках скрутили у перукарні. Натягнули мішок на голову і відвезли у міліцію.

 

В стінах Прилуцького УБОЗу того трагічного дня Руслан, брат загиблого, теж давав свідчення міліціянтам. Спочатку і не здогадувався – в сусідньому кабінеті щось жахливе відбувається саме з його рідним братом - Сергієм.

 

Синці на обличчі і порізи на руках до кісток. Прилуцькі міліціянти сподівались непомітно винести мертву людину. Утім під вікнами УБОЗу чергувала мати Сергія – Софія Кунцевська принесла сину теплий одяг.

 

" Мене четверо на підлогу, а я просто прийшла подивитись – де мій син.. Я ж не з рушницею прийшла.. А його вбивали і ніхто не взяв і не сказав – що ж ви робите?", - розповідає жінка.

 

Заради кохання Людмила прийняла іслам, а через шістнадцять років щасливого життя оголошує священну війну міліціянтам. Її чоловік азербайджанець помер просто на допиті у Кіровському відділенні УМВС у Кіровограді.

 

Бушарата Гурбанова підозрювали у стрілянині на одному з кіровоградських ринків.

 

Базарного торговця брали вдома. Спочатку вибили двері, а потім намагались вибити свідчення - крики азербайджанця чули його земляки. Під стінами міліції тоді зібралися чи не всі члени діаспори, от тільки Гурбанова живим уже ніхто не побачив.

 

Три смерті в різних містах України і одне пояснення від МВС - раптова смерть через проблеми зі здоров’ям. Утім, родичі померлих одностайні – троє загиблих були справжніми богатирями.

 

Він попросив зупинити автівку, вийшов у ліс і помер – так слідчим прокуратури міліціянти описали загибель Олега Пархоменка з Умані.

 

За ґратами чекають суду двоє оперативників з уманського УБОЗу. Вони апелюють в цей час до всіх інстанцій - пишуть, що забирали з ізолятора і везли уже побитого в’язня. Наче б то хтось перегнув палицю з тортурами іще в райвідділку. Утім як не крути – катував хтось з людей в пагонах.

 

А от у Кіровограді прокурорська перевірка вже добігла кінця. Офіційний висновок – азербайджанець Бушарат Гурбанов упав зі стільця під час допиту і помер через ішемічну хворобу серця.

 

Прокурори знайшли єдине порушення з боку міліціянтів – вони не оформили належно затримання Гурбанова.

 

Удова Людмила, проте, наполягає – проблем із серцем Бушарат ніколи не мав: його просто катували струмом – щоби зізнався в замаху на вбивство.

 

Олександр автор книги про кримінальні Прилуки, стежив за життям Сергія Кунцевського. У 90-х той стояв на чолі потужного угруповання спортсменів.

 

Автор книги запевняє – незаконну діяльність Кунцевський полишив у 90-х. Останні роки він мав власний агробізнес, однак, мав і давніх знайомих у міліції. УБОЗівцям було потрібне його зізнання в підпалах майна сільських підприємців..

 

Уже дев’ять місяців мати Сергія живе на заспокійливому. Вона зрідка заходить до кімнати старшого сина – тут усе, як колись. Його тренажер і обережно застелене ліжко.

 

Наприкінці червня у справі загибелі Кунцевського судитимуть трьох міліціянтів. На могилі брата Руслан присягається вивести перевертнів на чисту воду.
 
 
 

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 860 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...