«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 22:53:13

Головна » 2009 » Липень » 6 » АМКУ: Ціни на бензин підвищено необ'єктивно



АМКУ: Ціни на бензин підвищено необ'єктивно
14:51:38
Червневе зростання цін на світлі нафтопродукти не пов'язано із об'єктивними факторами. Про це заявив сьогодні в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.
Він зазначив, що зростання цін на світлі нафтопродукти в Україні за вказаний період за своєю динамікою випереджало зростання світових цін. "Це не може бути пояснено об'єктивними факторами", - підкреслив він.

Мельниченко також заявив, що негативну роль у процесі підвищення цін на світлі нафтопродукти в Україні відіграла діяльність експертно-аналітичної групи при Мінпаливенерго, яка встановлювала рекомендований ціновий коридор.

За його словами, в своїх розрахунках група не враховувала собівартість світлих нафтопродуктів українського виробництва, на чому наполягав АМКУ. Водночас, члени експертно-аналітичної групи в свої розрахунки включали обслуговування банківських кредитів та значну інвестиційну складову - 70 коп. на літр. "Це при тому, що зараз в умовах кризи розвиток ринку як такого не відбувається", - наголосили вони.

У зв'язку з цим, АМКУ вважає за необхідне проведення засідання експертно-аналітичної групи в розширеному складі - за участю представників компаній, а також Кабміну. На його думку, на цьому засіданні необхідно розглянути питання збільшення переробки нафти на українських НПЗ.

Мельниченко повідомив, що їм дано доручення територіальним відділенням АМКУ вивчити обґрунтованість ціноутворення на світлі нафтопродукти оптовими і роздрібними компаніями. За його словами, в даний час таке розслідування відбувається в АРК. "Готується рішення, що найближчим часом буде озвучено", - сказав він.

Нагадаємо, АМКУ вважає, що Міністерство палива та енергетики має взяти на себе часткову відповідальність за цінову ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів України.

Також повідомлялося, що наприкінці травня АМКУ розпочав розслідування обґрунтованості підвищення цін на нафтопродукти у всіх регіонах України.

Крім того, міністр палива та енергетики Юрій Продан переконаний, що зростання цін на бензин пов'язано з тенденціями на ринку нафти.
 
 
Категорія: Бізнес | Переглядів: 544 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...