«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 19:21:50

Головна » 2009 » Липень » 9 » Закарпаття: Трембіти знову кличуть на Синевір



Закарпаття: Трембіти знову кличуть на Синевір
08:32:06
 
Традиційне свято народної творчості, яке щороку у серпні проводиться у Міжгірському районі на березі мальовничого Синевирського озера, набуває все більшої популярності в нашій області, по всій Україні і в прикордонних регіонах сусідніх держав: Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі. Бажаними гостями цього унікального свята є шанувальники закарпатського фольклору із Чехії, Франції, Бельгії, країн СНД.

 

Особливо збагатило значимість свята проведення в його рамках ініційованої обласною радою і облдержадміністрацією благодійної акції „Кожній дитині – родину”. Внесені добровільні пожертвування використовуються виключно з однією метою: для поліпшення облаштування діючих на Закарпатті 29 дитячих будинків сімейного типу, за кількістю яких Закарпаття займає одне з провідних місць в Україні.

 

Отже святу, яке здобуло заслужене визнання на таких широких рівнях, започаткувало ряд добрих починань в громадсько-культурному житті краю, його ініціатори й організатори - обласна державна адміністрація і обласна рада, приділяють належну увагу і турботу.

 

Голова обласної ради Михайла Кічковський і в.о. голови ОДА Володимир Гоблик провели перше засідання оргкомітету з питань організації і проведення свята „На Синевир трембіти кличуть” цьому році. У ньому взяли участь: заступник голови облради Василь Брензович, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Лукеча, голова Міжгірської РДА Іван Роман, голова Міжгірської райради Іван Ярема, начальник управління культури ОДА Юрій Глеба, керівники інших управлінь і служб, що причетні до проведення свята.

 

В діловій робочій обстановці обговорено ряд суттєвих питань стосовно належної організації фестивалю, залучення до участі в ньому кращих професійних і аматорських колективів з нашої області та інших регіонів, які вже заявили про готовність взяти участь у фестивалі „На Синевир трембіти кличуть”.До речі особливості святу у цьому році надає і те, що Національному парку „Синевир” на території якого проходить це дійство, виповнюється 20 років, повідомили в Закарпатській обласній Раді.

 

Не обійшли увагою учасники засідання і матеріальну частину свята – щоб під’їзні дороги були доведені до якнайкращого стану, а гості мали всі умови і для духовного збагачення, і для приємного спілкування та відпочинку.

 

Передбачається, що на цей раз фестивальні трембіти лунатимуть не лиш на озері Синевир, але і в ряді сіл, районному центрі Міжгірщини. Але основне дійство за участю учасників художньої самодіяльності, зірок української естради відбудеться на Синевирі. Там же пройде і основна частина благодійної акції „Кожній дитині - родину!”
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 582 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Тимошенко два місяці чекає зустрічі з Януковичем
Парламент відхилив запит Яценюка про парламентські вибори у березні 2011 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...