«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 06:35:53

Головна » 2009 » Липень » 9 » Google випускає нову операційну систему



Google випускає нову операційну систему
14:51:48
Google анонсував створення власної операційної системи, розробленої на базі браузера Google Chrome. В другій половині 2010 року, за планами компанії, нову ОС вже можна буде безкоштовно викачати з офіційного сайту.

 

Це стане серйозним ударом для лідера на цьому ринку – компанії Microsoft. З кінця 1980-х років на ринку ОС Windows від Microsoft обіймає практично монопольне положення, а скоро вийде нова версія операційної системи Windows 7.

Google Chrome OS може створити Windows пряму конкуренцію. Спочатку нова операційна система буде розрахована для установки на нетбуки - легкі переносні комп'ютери, головним чином призначені для роботи в мережі і з офісними додатками.

Основними перевагами ОС Chrome стануть "швидкість, простота (у використанні) і безпека", повідомляється в релізі компанії. За даними компанії, Google Chrome OS матиме відкритий код і буде суміщатися як з процесорами на архітектурі x86, так і з RISC-процесорами. Операційна система буде заснована на ядрі ОС Linux.

"Ми розробляємо ОС, яка має бути швидкою і вимагати мінімум ресурсів, щоб її можна було запустити і вийти в Інтернет протягом декількох секунд", - заявив Google.

Віце-президент компанії з управління продуктами Сундар Пічай і директор з розробок Лайнус Апсон нагадали, що платформа звичайних операційних систем розроблялася в ті часи, коли Інтернету як такого ще не існувало, так що випуск нової ОС стане "спробою переосмислити, якою має бути операційна система".

"Ми повністю змінюємо базову архітектуру безпеки ОС - так, щоб користувачеві в принципі не доводилося мати справи з вірусами, шкідливими програмами і оновленням вірусних баз. Система повинна просто працювати", - йдеться в заяві компанії.

Google вже випускав операційну систему для мобільних телефонів під назвою Android, яку можна також встановлювати на нетбуки. Google Chrome OS буде розрахована і на установку на стаціонарні комп'ютери, якщо їх користувачі велику частину часу проводять в мережі.

"Вперше за багато років на ринку з'явиться дійсно конкурентноздатна операційна система, - вважає Роб Ендерле, президент компанії Enderle Group, що займається моніторингом у сфері IT-технології. - Це може стати справжньою бомбою, і це дійсно перша серйозна спроба потіснити позиції Microsoft".

Випуск Windiws 7, нової операційної системи виробництва компанії Micrisoft, намічений на 2009 рік - вона повинна прийти на зміну Windows Vista і Windows XP, якій вже виповнилося 8 років.

За даними моніторингових компаній, на сьогоднішній день на 96% нетбуків встановлена ОС Windows.
 
 
Категорія: Бізнес | Переглядів: 595 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...