«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 20:43:48

Головна » 2009 » Липень » 22 » «Забуті футбольні клуби». Ужгородське «Закарпаття»



«Забуті футбольні клуби». Ужгородське «Закарпаття»
18:50:11
 
Ми продовжуємо тему футболу. Далі чергова частина серіалу - «Забуті футбольні клуби». Сьогодні - про ужгородське «Закарпаття». Вперше команда вийшла до вищої ліги вісім років тому. Відтоді в ужгородців одне завдання - закріпитись серед найкращих. Але поки спроби не надто вдалі. Рекорд - лише два сезони поспіль в елітному дивізіоні. Попри це «Закарпаття» регулярно постачає кадри до київського «Динамо». Свого часу до Києва переїхав - Йожеф Сабо. Останнім тим самим шляхом пройшов Тарас Михалик. Про унікальну команду - далі Дмитро Євчин.

 

Як і в популярному хіті - це їхня «спроба номер п'ять». Іще один шанс закріпитись в елітному ешелоні. Торік «Закарпаття» зібралось із силами, а точніше із ветеранами і виграло першу лігу. Разом із тим керівництво розв'язало найболючішу проблему всіх команд нижчих ліг.

 

Сергій Єсін, гравець ФК «Закарпаття» (Ужгород):

 

- Нет, не было у нас таких проблем с финансами, чтобы мы там не могли, выполнить поставленную задачу. Были какие-то шероховатости, но команда знала: рано или поздно любая задолженность перед клубом была погашена.

 

У Європі такі команди називають «ліфтами». Спочатку вони піднімаються до вищого дивізіону, а за сезон опускаються - звідки й прийшли. Щоб перервати зачароване коло, боси команди звільнили з посади тренера Михайла Іваницю. Він вивів Закарпаття до прем'єр-ліги. Однак потім скромно залишив пост.., щоб працювати із дублерами «Закарпаття».

 

Михайло Іваниця, тренер дублерів ФК «Закарпаття» (Ужгород):

 

- Я сказав так, якщо я потрібен клубу. Клуб мені потрібен, я відверто говорю. Я буду працювати на любій посаді, заради того щоб наша команда затрималась, якщо можна так сказати, може це не професійно, щоб у вищій лізі якомога більше.

 

Відтак у прем'єр-лізі «Закарпаття» очолює Ігор Гамула. Це його перший досвід роботи в Україні. Раніше уродженець Луганської області працював з новоросійським «Чорноморцем» та клубами латвійського чемпіонату.

 

Ігор Гамула, головний тренер ФК «Закарпаття» (Ужгород):

 

- Все время смотрю диски, все время смотрю изучаю команды. И под каждую команду будет своя тактика. Потому что нельзя играть с Иличевцем в одну игру, а с Динамо Киевом в другую.

 

Він ладен на самопожертву заради «Закарпаття». Приміром, на тренуванні побився об заклад. Якщо нападники заб'ють три м'ячі, тренер зробить переверт. Отака реакція Гамули на третій влучний удар. А це вже власне дотримання слова....

 

Ігор Гамула, головний тренер ФК «Закарпаття» (Ужгород):

 

- Поменял полностью тренировочный процесс. Это однозначно, потому что нужны другие скорости совершенно в премьер-лиге. Нужно больше двигаться, быстрее двигаться.

 

Наступний суперник «Закарпаття» у чемпіонаті фіналіст Кубка України - полтавська Ворскла. Далі на ужгороців чекають іще серйозніші випробовування.

 

Дмитро Євчин, журналіст:

 

- За три місяці на цьому стадіоні «Авангард» ужгородське «Закарпаття» прийматиме самого володаря Кубка УЄФА. Взаємини між «Закарпаттям» та донецьким «Шахтарем» доволі специфічні. Щойно закарпатці виходять у вищу лігу, як «Шахтар» неодмінно виграє чемпіонат. І ця історія вже повторюється вже чотири роки. Фани «гірників» жартома навіть називають «Закарпаття» талісманом клубу.
 
 
 
Категорія: Спорт | Переглядів: 531 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...