«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 12:17:34

Головна » 2011 » Листопан » 2 » 29 педагогів представляли Закарпаття на Всеукраїнському з’їзді працівників освіти



29 педагогів представляли Закарпаття на Всеукраїнському з’їзді працівників освіти
13:42:24
 

28 жовтня 2011 року у Києві у приміщенні Центру культури та мистецтв Національного авіаційного університету за участі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова відбувся ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти.

Участь у ньому взяли 974 педагогічні працівники, які представляли найчисельнішу когорту інтелігенції країни. Серед них 29 делегатів від Закарпатської області, обраних на розширеному засіданні колегії управління освіти і науки облдержадміністрації 29 серпня 2011 року.

До порядку денного педагогічного форуму було внесено обговорення Проекту Національної стратегії розвитку освіти в України на 2012-2021 роки та Проект Закону України „Про вищу освіту”, запропонований Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Вітаючи присутніх, Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що освіта є пріоритетним напрямом державної політики, вона є стратегічним ресурсом соціально-економічного, культурного і духовного розвитку суспільства.

Головною тезою у виступі міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника прозвучало переконання, що освіта – опора суспільства і головним її завданням є надання якісних послуг усім дітям. Головний освітянин окреслив завдання та визначив напрямки розвитку освіти в Україні на найближчий період, виходячи із соціально-економічної та демографічної ситуації в країні. Окремо зупинився на стратегії і тактиці розвитку кожної з ланок освітньої галузі: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої. Незважаючи на специфіку кожної з них, визначальним залишається уміння педагогів підготувати учнів, вихованців до життя в сучасному світі.

У своїх виступах делегати з’їзду погоджувалися з тим, що прийняття національної стратегії зумовлено необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності освіти. Протягом наступного десятиріччя вона дозволить вирішити завдання, що стоять перед національною освітньою галуззю в нових економічних і соціокультурних умовах, інтеграцію її в європейський і світовий освітній простір.

Запропонований до розгляду на з’їзді Проект Закону України „Про вищу освіту”, на переконання ректорів вищих навчальних закладів, запрошених до слова, відповідає вимогам освітнього європейського простору і створює умови для самореалізації особистості, задоволення потреб суспільства і держави у кваліфікованих кадрах.

За підсумками роботи з’їзду проекти документів були ухвалені більшістю голосів, прийнято також звернення педагогічного форуму до депутатів Верховної Ради України щодо розгляду освітянських нормативних документів на черговій сесії парламенту. Управління освіти і науки Закарпатської ОДА 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 381 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...