«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 12:14:19

Головна » 2012 » Листопан » 7 » 7 листопада 1917 року почалася Жовтнева революція



7 листопада 1917 року почалася Жовтнева революція
08:42:36

Жовтнева революція (повна офіційна назва в СРСР - Велика Жовтнева соціалістична революція, інші назви: Жовтневий переворот, більшовицький переворот, третя російська революція) - одне з найбільших політичних подій в XX столітті, що вплинуло на його подальший хід, етап російської революції, що стався в Росії в жовтні 1917.

У результаті Жовтневої революції було повалено Тимчасовий уряд і до влади прийшов уряд, сформований II Всеросійським з'їздом Рад, абсолютна більшість делегатів якого склали більшовики - Російська соціал-демократична робітнича партія (більшовиків) і їх союзники ліві есери, підтримані також деякими національними організаціями, невеликою частиною меншовиків-інтернаціоналістів, і деякими анархістами. У листопаді новий уряд було підтримано також більшістю Надзвичайного З'їзду селянських депутатів.

Тимчасовий уряд був повалений в ході збройного повстання 25-26 жовтня (7 - 8 листопада за новим стилем), головними організаторами якого були В. І. Ленін, Л. Д. Троцький, Я. М. Свердлов.

Безпосереднє керівництво повстанням здійснював Військово-революційний комітет Петроградської Ради, до якого входили також ліві есери.

Існує широкий спектр оцінок Жовтневої революції: для одних це національна катастрофа, яка призвела до Громадянської війни, відставання від інших сучасних держав і встановлення в Росії тоталітарної системи правління (або, навпаки, до загибелі Великої Росії як імперії), для інших - найбільше прогресивне подія в історії людства, яке справило величезний вплив на весь світ, а Росії дозволило обрати некапіталістичну шлях розвитку, ліквідувати феодальні пережитки і безпосередньо в 1917 році швидше врятувало її від катастрофи. Між цими крайніми точками зору є і широкий спектр проміжних. З цією подією також пов'язано багато історичних міфів.

nedilya.at.ua

 

Категорія: Таке життя | Переглядів: 1368 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Погода у Закарпатті та Ужгороді 6 травня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...