«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 06:42:43

Головна » 2012 » Лютий » 25 » 90% небезпечних іграшок продають на базарах



90% небезпечних іграшок продають на базарах
09:06:01

Більше половини іграшок небезпечні для вашої дитини. Як повідомляє ТСН, такі дані оприлюднила Держспоживінспекція за результатами торішніх перевірок. І, попри те, що підприємців оштрафували загалом на 6 мільйонів гривень, а в Україні запрацювали нові, суворіші закони, ситуація з дитячими товарами досі критична, стверджують інспектори. 


При купівлі іграшки варто звертати увагу не лише на цінник. Тоді шанси купити нехай китайську, але якісну та безпечну іграшку, зростають в рази. Продавець пояснила, що якість іграшок можна визначити і за запахом. Якісні вироби його не мають. Та у Держспоживінспекції порадили не довіряти таким запевненням і показали іграшки, перевірені торік. На вигляд - звичайні. Насправді - або токсичні, або містять дрібні деталі, які дитина може проковтнути, або ламаються, залишаючи гострі краї. 


Лікарі у свою чергу констатують, що іграшки, а також харчі та одяг є головною причиною збільшення дитячих алергій. Захист від непотребу - сертифікація. Імпортер або виробник зобов'язаний надати на кожну партію свого товару так звану декларацію відповідності. На самому товарі має бути спеціальний знак якості - у вигляді трилисника. 


"На всіх коробочках є наклейка. На наклейці обов'язково вказано, хто виробив, де виробив", - пояснила керівник мережі магазинів дитячих товарів Лана Стаценко. 90% іграшок в Україні - китайські, однак і китайське буває різним. Так, на базарах запевняють, що продають ті ж самі іграшки, що і в магазинах, але за нижчими цінами. Однак сертифікату якості надати не можуть. Статистика перевірок теж свідчить не на користь базарної торгівлі. 


"90% виявлених небезпечних іграшок реалізовувалися на ринку дрібними ФОПами", - повідомив заступник керівника управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Микола Дмитрієв. Цьогоріч Держспоживінспекція отримала від уряду на перевірки та експертизи рекордну суму - 24 мільйони гривень. Інспектори запевнили, що дитячі товари вони перевірять першими.




Категорія: Суспільство | Переглядів: 400 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...