«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 01:57:09

Головна » 2011 » Лютий » 15 » Ар'єв заявив, що система Рада заблокувала його картку



Ар'єв заявив, що система Рада заблокувала його картку
11:48:02
 

Народний депутат України від фракції НУ-НС Володимир Ар'єв заявив, що його справжня картка для голосування в парламенті не працює. "Справжня картка для голосування, яка була зі мною в США заблокована системою Рада. Яка картка працює і де вона - мені невідомо", - повідомив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

На підтвердження своїх слів Ар'єв розмістив відео невдалої спроби активувати свою картку в пульті для голосування.

Як повідомлялося, раніше Ар'єв заявив, що не брав участі в голосуванні щодо внесення змін до Конституції України та його картка проголосувала незаконно. Вчора, 14 лютого, спікер Верховної Ради Володимир Литвин висловив надію, що Ар'єв зможе поспілкуватися з ним особисто.

Скандальне голосування

Нагадаємо, 1 лютого Рада схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів Президента і парламенту. Зокрема, Рада на рік продовжила свої повноваження: наступні вибори парламенту відбудуться не в березні 2011 року, а в жовтні 2012 року.

У БЮТ висловили переконання, що зміни були прийняті з порушенням норм Основного Закону. Зокрема, заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв заявив, що мінімум 25 осіб, картки яких були використані у голосуванні за внесення змін до Конституції, були відсутні в сесійній залі. Крім того фракція виключила зі свого складу 7 народних депутатів за підтримку змін до Конституції.

Крім цього, зміни до Конституції підтримав 41 з 71 депутата від НУ-НС. Один з них, нунсівець Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook написав, що під час голосування за зміни до Конституції щодо термінів проведення виборів він перебував у США зі своєю карткою для голосування, проте його голос виявився в списку "за" те, щоб попрацювати в парламенті до 2012 року.

Нунсівці, заявили про незаконне використання дубліката картки Ар'єва і пообіцяли звернутися до Генпрокуратури з проханням порушити кримінальну справу. 3 лютого повідомлялося, що Володимир Ар'єв, перебуваючи у Вашингтоні, направив до Генпрокуратури заяву з проханням розслідувати фальсифікацію голосування. Однак, Генпрокуратура в того ж дня заявила, що заяву Ар'єва не отримувала.

9 лютого 53 депутати Ради попросили Конституційний суд оцінити конституційність закріплення в Конституції проведення виборів парламенту в жовтні 2012 року. Раніше депутат від ПР, представник Президента в Раді Юрій Мірошниченко заявляв, що звернення до КС для уточнення легітимності процедури внесення змін до Конституції - це законне право опозиції, але перспектива скасування цих змін мало ймовірна. Сам Президент висловив упевненість, що Конституційний суд визнає конституційність змін Конституції в частині термінів проведення виборів, а лідер фракції ПР назвав ініціативу опозиції звернутися до КС абсурдною. 

 
Категорія: Україна | Переглядів: 339 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...