«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 20:59:50

Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Арабські юнаки тікають від революцій вчитися в Україну



Арабські юнаки тікають від революцій вчитися в Україну
10:17:04
 

Після хвилі революцій, що прокотилася арабськими країнами, окрім "планових" абітурієнтів-іноземців, в Києві, Харкові, Одесі з'явилися юнаки, яких батьки вислали на навчання з неспокійної батьківщини. Про це пише "Сегодня".

За словами 25-річного лівійця Мухаммеда з Бенгазі, взагалі-то вдома він збирався відкрити власний бізнес, потім одружитися, але війна сплутала всі плани.
"Батько віддав мені накопичені гроші (все одно нормальної торгівлі зараз не буде) і наказав їхати вчитися до Європи, щоб час, поки у нас настане мир, пройшов з користю", - розповів Мухаммед.
За його словами, Україну вибрали, тому що ось уже 10 років у Києві живе його двоюрідний брат який розповідав рідним, що тут можна непогано влаштуватися, і обіцяв допомагати.
"Частина студентів - це дійсно втікачі в Україну, - розповів виданню проректор по роботі з іноземними громадянами Національного медуніверситету ім. А. Богомольця Олександр Закордонець. - Ми тримаємо руку на пульсі всіх світових подій, і, знаючи, що цього року буде дуже мало українських абітурієнтів, зустрічалися з посольствами Тунісу, Йорданії, Сирії та інших країн, передали інформацію про наш вуз, щоб залучити тамтешню молодь до нас. І якщо торік зарахували 190 іноземців, то в цьому – 274".

У Національному авіаційному університеті теж останнім часом все більше іноземних студентів. "У нас кількість йорданців, ліванців, алжирців і тунісців зростає в тому числі тому, що хлопці мігрують через неспокійну обстановки в їхніх країнах, а ціни наших вузів і тутешній клімат їм підходять більше, ніж в Росії", - зазначив перший проректор НАУ Максим Луцький.

Туніс, який почав бунтувати першим, минулого року дав медичного вузу одного студента, цього - 16, а в цілому вихідців з арабських країн в 2011 році зарахували на 60% більше, ніж навчалося на першому курсі рік тому, правда, не завжди добре підготовлених (як кажуть викладачі, деякі не знають елементарного - законів Ньютона і генетики, наприклад).

"Деякі хлопці дійсно рятуються від військових дій у нас, адже в Україні можна запросто пересидіти рік під дахом підготовчого факультету, а там буде видно - чи знайде тут наречену, або повернеться додому. За рік відраховуємо до 60 іноземних студентів - чесно кажучи, ледачих та тих, що приїхали сюди погуляти, чимало. Тільки після відрахування та поновлення беруться за навчання", - говорить Закордонець.

"Зараз навчання в Україні можуть дозволити собі діти багатих мусульман (рік навчання в медуніверситеті для іноземців коштує від 3100 доларів до 4500 доларів). Хоча знаходяться мрійники, які витрачають останні гроші на квиток в Україну, а потім просять допомогти повернутися назад", - зазначив співробітник ісламського культурного центру Тарік Сархан.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 406 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...