«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 17:14:03

Головна » 2011 » Листопан » 7 » ДАІ вдвічі збільшила "чорний план хабарів" - ЗМІ



ДАІ вдвічі збільшила "чорний план хабарів" - ЗМІ
11:01:49
 
 
Після скорочення співробітників державтоінспекції внутрішньовідомчі побори зросли вдвічі. Про це пише газета "Сегодня", посилаючись на співробітника Одеського міськДАІ Олексія, який надав інформацію виданню на правах анонімності.

"З жовтня всім інспекторам дорожньо-патрульної служби міста начальство поставило новий "план". Тепер кожен екіпаж у кінці зміни зобов'язаний здати своїм командирам 400 гривень, а раніше ми здавали по 200 гривень! У нічну зміну "ставки" збільшуються до 500 гривень, так як вночі більше шансів відловити п'яного за кермом. Хабар за водіння у п'яному вигляді - 400-500 доларів. За ці гроші на водія не тільки не складуть протокол, але ще і відвезуть додому", - повідомив даїшник.

Також, за його словами, в кінці місяця кожен інспектор повинен здати своєму начальникові ще 50 доларів.

"Тобто начальство хоче отримувати свою чорну "зарплату" в таких же розмірах, як і до скорочення ДАІ. І змушує нас - звичайних інспекторів ДПС - вимагати "підвищених" хабарів від порушників. Разом з тим начальство нічим не ризикує. Нам прямим текстом дали зрозуміти, мовляв, якщо потрапите під час отримання хабара, то вони тут ні при чому. А хабарника тут же звільнять", - заявив даїшник.

Як раніше повідомляло видання, в ДАІ існує і план здачі протоколів на порушників ПДР. За словами джерела, по ньому вийшло послаблення.

"Раніше, до скорочень, з нас вимагали по 6 протоколів за зміну. Зараз обязаловки немає, але якщо не принесеш 2-3 протоколу, то начальство буде дивитися на тебе криво", - уточнює співрозмовник газети.

До скорочення штату ДАІ на вулицях Одеси щодоби чергувало по 16-18 екіпажів. Зараз - 8-10 машин. За словами джерела, рядові інспектори ДПС кожне чергування ще й заправляють службове авто за свій рахунок.

"Вимоги видати талони на бензин начальство сприймає так: вам видали посвідчення та смугасту палицю, йдіть і заробляйте! А на зарплату сержанта в 1200 грн. не проживеш. Змушений обдирати порушників", - розповів газеті сержант ДАІ Володимир.

Одеський автолюбитель з 14-річним стажем Дмитро С. зазначає, що на дорогах стало менше засідок ДАІ. «Але вже якщо попадешся, будь готовий, що зажадають вдвічі більше ніж раніше - 200-300 грн. А офіційний штраф - 400-600 грн», - каже він.

У свою чергу начальник одеського міськДАІ Віктор Кузнєцов заявив, що "чорного плану хабарів" в ДАІ не існує.

"Ці розповіді про "план" і побори з інспекторів ДАІ - брехня. Потрібно запитати у тих, хто це каже, з якою метою вони це розповідають", - наголосив він.
 
Джерело: tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 380 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...