«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 03:38:08

Головна » 2012 » Січень » 3 » До Різдва Христового — з молитвами і чеснотами



До Різдва Христового — з молитвами і чеснотами
14:03:48
 

Всі християни з нетерпінням чекають на одне з дванадцяти найбільших свят – Різдва Христового. Молитвами і всілякими чеснотами ми готуємось зустріти цей великий день. Церквою встановлено 6-тижневий піст, під час якого ми маємо звернути увагу на свої пороки, розкаятися у гріхах через таїнство сповіді.

Піст – це період нашого духовного очищення, і ніщо в цей час не повинно спокушати християнина. Оскільки на час посту припадає Новий рік, це не повинно ні в якому разі стимулювати нас порушувати піст: мусимо зустріти його скромно.

Святі отці називають Різво матір’ю всіх свят. Духовна підготовка до цього свята розпочинається 2 січня: наступні п'ять днів до Різдва називаються передсвятом. В цей час церква згадує про младенця Ісуса Христа, у своїх піснопініях і молитвах. Святкувати народження Христа починаємо опівночі з 6 на 7 січня всенощним бдінієм, потім перерва до ранку, а зранку богослужіння продовжується Різдвяною літургією, тоді вже починаємо колядувати. На цих службах збирається чимало людей.
Як правило, увечері вже 7 січня наші прихожани розділяються на кілька групп, які ходять до людей, сповіщаючи колядою велику радість: Христос народився! Протягом шести наступних днів віряни ходять у гості один до одного, колядують та прославляють Богомладенця Ісуса Христа.

Зараз ми щороку в січні відзначаємо свято Різдва Христового, та хочеться, аби люди розуміли справжню суть цього свята, Ісус прийшов на Землю, аби врятувати людство. Святом Різдва Христового церква святкує Перше пришестя Христа, але ми повинні пам’ятати про те, що буде ще й Друге пришестя, коли Христос прийде як суддя. Якщо під час Першого пришестя судили його, то під час Другого вже судитиме він ‒ як живих, так і мертвих. У храмі на проповідях ми часто говоримо про те, що людина повинна пам’ятати, у чому сенс земного життя. Основна наша мета – завоювати собі Царство небесне, знайти правильний шлях та рухатись ним по життю.
Безперечно, ми всі живемо серед людей і не можемо оминати земних речей, маємо трудитись і перемагати лінощі, адже вони – це теж наш порок. Та ми закликаю всіх жити згідно з уставами та канонами святої церкви.

В ці дні хочеться привітати всіх із наступаючим святом Різдва Христового, а також новим роком, та побажати, аби новонароджений младенець Ісус Христос, виконавець нашого спасіння, зберіг усіх у своїй спасенній вірі, та дарував нам найцінніше, що може бути для людини здоров’я, аби ми з радістю зустріли та провели найближчі свята.

Священнослужитель Свято-Успенського
Православного храму м.Чоп
отець Віталій Русінка

На ФОТО: отець Михаїл Бобик, настоятель Свято-Успенського Православного храму м.Чоп та отець Віталій Русінка.


Джерело: karpatnews.in.ua

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 455 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...